Fans jubler: Stjerneskuespiller vender tilbage til ikonisk serie efter 25 år

Star Trek-fans er flyvende efter nyheden om fortsættelse, og den første trailer får stor ros.

Patrick Stewart er klar til endnu en gang at træde ind i rollen som Kaptajn Jean-Luc Picard, når 'Star Trek: Picard' får premiere til næste år. (© CBS All Access)

- Engage!

Sådan lyder den ikoniske replik fra den legendariske skuespiller Patrick Stewart, der i rollen som Kaptajn Jean-Luc Picard stod i spidsen for det berømte Star Trek-univers i 80'erne og 90'erne.

Og nu vender den 79-årige skuespiller tilbage til sin gamle rolle, når den amerikanske tv-station CBS og streaming-tjenesten Amazon Prime har premiere på en ny Star Trek-serie i 2020.

Seriens første trailer er netop blevet offentliggjort, og Patrick Stewart delte den også selv på sin profil på Twitter.

Serien får navnet 'Star Trek: Picard' og vil have Patrick Stewarts rolle som omdrejningspunkt. Og fans af Star Trek-universet kan nærmest ikke styre deres begejstring i kølvandet på den nye trailer.

- Jeg har tårer I øjnene! Det her gør mig så glad!

- Jeg kan ikke vente med at se den. Det bliver episk. Tak for at vende tilbage til skærmen som Picard!

- Det her er grund nok til at være spændt i de kommende seks måneder!

Sådan lyder nogle af kommentarerne på Twitter, og ifølge Troels Møller, der er dedikeret Star Trek-fan og redaktør på Troldspejlet, er det da også en stor begivenhed, at der nu kommer en ny Star Trek-serie.

- Det er gigantisk! Jeg er altid nervøs, når de genopliver heltene fra min barndom. Men de har fået Patrick Stewart med ombord,og de rammer den rigtige stemning og moderniserer den visuelle side, så jeg er rigtig godt tilfreds, lyder det fra Troels Møller.

Sådan så besætningen ud, i 'Star Trek: The Next Generation', der kørte over skærmen fra 1987 til 1994. (© CBS)

Fans i krig

Star Trek-universet begyndte med tv-serien 'Star Trek', der blev sendt fra 1966 til 1969. Her var det Kaptajn James T. Kirk spillet af William Shatner, der stod i spidsen for besætningen ombord på rumskibet USS Enterprise.

Foruden en række film og en animeret serie kom i 1987 så 'Star Trek: The Next Generation', der var en reel opfølger til den originale serie. Det var her Patrick Stewart blev kendt som Kaptajn Jean-Luc Picard.

De to serier skabte grobund for to lejre af Star Trek-fans, der enten bekendte sig til Kaptajn Kirk eller Kaptajn Picard.

- Men det, synes jeg, er noget pjat, siger Troels Møller og fortsætter:

- Der skal være kærlighed nok til begge serier. De er i øvrigt vidt forskellige. I den originale serie er Kaptajn Kirk denne her lidt James Bond-agtige type, der jagter damer, joker og charmerer sig frem. Alle kvinderne var i miniskirts og meget nedringede. Sådan var det dengang, siger Troels Møller.

- I den efterfølgende serie, 'The Next Generation', var der ikke meget glimt i øjet. De skyder en lige pil så at sige. Der er intet pjat eller nedringede kvinder i miniskirt. I 'The Next Generation' var Picard fredens mand, og han sloges yderst sjældent. Det handlede meget mere om den politiske snak, siger Troels Møller.

William Shatner spillede rollen som den karismatiske Kaptajn James T. Kirk i den originale serie, der blev sendt fra 1966 til 1969. (© CBS)

En tiltrængt opdatering

Da 'Star Trek' så dagens lys for mere end 50 år siden var serien et nybrud i et udbud af serier, der ikke bestod af nævneværdigt mange science fiction-eventyr.

- Hvis der endelig var noget sci-fi på tv, så var det ikke specielt godt. Men det lavede 'Star Trek' om på. Effekterne var gode, og det samme var historierne. Og så var de enormt gode til at caste kaptajnerne, som skulle drive de her serier, forklarer Troels Møller.

Han mener også, at Star Trek-universet har fået en tiltrængt opdatering gennem de seneste ti år med tre storslåede Hollywood-film fra henholdsvis 2009, 2013 og 2016, som nu bliver videreført med den kommende serie.

- Hvis jeg prøver at sætte de gamle serier på for min kone eller børn, så synes de jo, at det er gabende kedeligt. Men hvis jeg sætter de nye film på, som den dygtige instruktør J. J. Abrams står bag, så er det en helt anden snak. Det hele er blevet moderniseret, og det har fået en nerve, som universet har haft rigtig godt af.

Fra 2009 og frem til 2016 er der kommet tre store Star Trek-film ud af Hollywood, hvor det er skuespilleren Chris Pine, der har rollen som Kaptajn James T. Kirk. (© Paramount Pictures)
Facebook
Twitter