Fans vil ikke erstatte afdød Black Panther-hovedrolle: Hvad gør Hollywood, når stjernen i filmen dør?

'Black Panther'-stjernen Chadwick Boseman døde af kræft fredag nat.

(© Disney)

'Black Panther'-stjernen Chadwick Bosemans dødsfald fredag i sidste uge kom som lidt af et chok for mange.

For den kun 43-årige Chadwick Boseman, der blev diagnosticeret med tarmkræft for fire år siden, havde aldrig udtalt sig offentligt om den alvorlige sygdom, mens den stod på.

Således var skuespilleren altså syg, da han spillede hovedrollen som kongen T'Challa i den verdensomspændende blockbuster 'Black Panther', der udkom i 2018. Filmen er den 12. mest indtjenende nogensinde målt på billetsalg i biografen.

Med så mange solgte billetter og så stor succes har Disney-ejede Marvel, filmstudiet bag 'Black Panther', naturligvis en efterfølger i støbeskeen for kæmpesuccesen.

'Black Panther II' er ifølge filmsitet IMDb sat til at udkomme i maj 2022, men Chadwick Bosemans død har givet flere spørgsmål end svar, når det kommer til efterfølgeren.

For hvad gør Marvel nu? Finder man en direkte erstatning til Chadwick Bosemans absolutte hovedrolle i den kommende film?

Det er ikke nogen god idé, ifølge flere fans, der lige nu diskuterer situationen på Twitter.

- Lad være med at nybesætte rollen, Marvel. Det er ovre, skriver en bruger, hvis kommentar indtil videre har fået over 200.000 likes.

- Lad være med at genbesætte. Han kan ikke erstattes, skriver en anden bruger.

Diskussionen om Chadwick Bosemans eventuelle efterfølger er også blevet taget op i flere amerikanske medier som Entertainment Weekly, der pointerer, at Marvel tidligere ikke har været bange for at udskifte skuespillere.

Eksempelvis blev Terrence Howard erstattet af Don Cheadle i rollen som James "Rhodey" Rhodes i 'Iron Man 2', mens Mark Ruffalo erstattede Edward Norton i rollen som Hulk i flere film.

Serieekspert: Svært at se en direkte erstatning for Boseman

En, der også har svært ved at se en anden i rollen som T'Challa i den kommende 'Black Panther II', er serieeksperten og tegneserieentusiast Frederik Dirks Gottlieb.

- Det ville være meget mærkeligt. Det kan hurtigt komme til at fremstå meget kynisk, hvis man recaster for hurtigt, når vi har at gøre med en så elsket skuespiller, som Chadwick Boseman var – især hos sorte amerikanere.

- Chadwick Boseman og 'Black Panther' er nu blevet uløseligt forbundet, og det er man nødt til at respektere, mener Frederik Dirks Gottlieb.

Chadwick Bosemans 'Black Panther' blev en af de første sorte superhelte, der fik sin egen spillefilm, og blandt andet derfor gælder det for Marvel om at videreføre hans ånd i kommende filmatiseringer, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- Man kunne eksempelvis lade hans søster i filmen, Shuri, overtage hovedrollen i 'Black Panther II' – det, tænker jeg, er et ret godt bud, fordi hun har en historik med Chadwick Boseman i filmen.

- Man kunne måske også skrive Michael B. Jordan tilbage i universet og på en eller anden måde lave fortællingen om skurken, der bliver til helt. Efter min mening er man fra Marvels side nødt til at ryste posen fuldstændig.

Chadwick Bosemans sidste tweet er blevet det mest likede nogensinde på det sociale medie Twitter. (Foto: Alberto E. Rodriguez © Getty Images)

At ryste posen inkluderer dog ikke den mulighed at stoppe Black Panther-franchisen på grund af Chadwick Bosemans død.

- 'Black Panther' er et stort brand og en vigtig superhelt for mange mennesker. Man har mistet den største sorte superhelt på verdensplan, så jeg synes ikke, det ville være fair, hvis man besluttede ikke at lave flere Black Panther-film, siger Frederik Dirks Gottlieb og fortsætter:

- Jeg tror heller ikke, at Chadwick Boseman ville synes, det var fedt, hvis hans død var skyld i, at fremtidige Black Panther-film ville blive bremset.

Prinsesse Leia og Dumbledore

Det er langt fra første gang, at skuespillere dør midt i optagelser eller midt i en igangværende filmserie.

Et eksempel er skuespilleren Carrie Fisher, der spillede Princess Leia i flere 'Star Wars'-film.

Hun døde som 60-årig i december 2016 af et hjerteanfald lige efter, at optagelserne til den ottende film i sagaen 'Star Wars: The Last Jedi' var færdigindspillet.

Alligevel var hun med i den niende og sidste del af Star Wars-fortællingen,'Star Wars: The Rise of Skywalker'.

Det kunne lade sig gøre ved at bruge gamle og hidtil usete optagelser af Carrie Fisher. Hun var dog oprindeligt tiltænkt en større rolle i den niende film, men efter hendes død blev manuskriptet skrevet en smule om.

Carrie Fisher døde i december 2016 af et hjerteanfald lige efter at optagelserne til den ottende film i sagaen 'Star Wars: The Last Jedi' var færdige. (Foto: Jon Kopaloff © (c) Scanpix)

Der gik dengang rygter om, at man ville genskabe hende digitalt, men det skete ikke.

- Vi kunne ikke slippe godt fra at ende Skywalker-sagaen uden hende, og vi kunne ikke finde på at bruge en computergenereret karakter, sagde J.J. Abrams, der instruerede 'Star Wars: The Rise of Skywalker' ifølge Ritzau.

En anden elsket skuespiller, der døde midt i optagelserne i en populær filmfranchise, var Richard Harris.

Han spillede den populære karakter Albus Dumbledore i de første to Harry Potter-film, inden han døde som 72-årig.

Efter Richard Harris' død overtog skuespilleren Michael Gambon rollen som Hogwarts rektor fra den tredje film 'Harry Potter og Fangen fra Azkaban', og indtil Harry Potter-sagaen sluttede i 2011 med 'Harry Potter og Dødsregalierne Del 2'.

Luke Perrys død i 2019 som 52-årig gav også udfordringer for Netflixserien 'Riverdale'.

Luke Perry døde efter optagelserne til tredje sæson var i kassen, og op til premieren på fjerde sæson besluttede skaberne af Netflix-hittet at hylde Beverly Hills 90210-stjernen. Løsningen blev, at Luke Perrys karakter i serien også døde - og han blev derefter mindet ved en følelsesladet begravelse med flotte ord.

Hvordan Disney og Marvel vælger at tackle Chadwick Bosemans død er altså stadig uvist, og det vides heller ikke, om dødsfaldet kommer til at påvirke den planlagte premiere i maj 2022.

Facebook
Twitter