Fem anmeldere om ny Tarantino-film: distanceblænderi og pænt kedsommelig

’The Hateful Eight’ imponerer ikke flertallet af fem danske anmeldere synderligt.

Det er så som så med begejstringen over for den nye Quentin Tarantino-film hos både Ekstra Bladet og Politiken.

Alt er som det plejer at være i Quentin Tarantinos nye film ’The Hateful Eight’, der har premiere i dag: Der refereres til filmhistorien, der ”bliver knevret og råbt og bandet”, som Politikens Kim Skotte, kalder det – og så bliver der slået på tæven.

Men det gør det ikke til en særlig imponerende film, hvis man skal tro anmeldere fra Filmland, Ekstra Bladet og Politiken. Hos Berlingske og Jyllands-Posten er der til gengæld mere begejstring at spore.

1: Stiløvelser og form

Ifølge Per Juul Carlsen fra Filmland på P1 er ’The Hateful Eight’ ”et vagt genopkog på den gamle historie om de ti små cyklister”, og filmen bliver aldrig rigtig gribende.

- Tarantino er uden tvivl oprigtigt interesseret i at tale både kvindernes og mexicanernes og de sortes sag, men som sædvanlig er det svært at se andet end leg og stiløvelser og form hos Tarantino, skriver Per Juul Carlsen, som alligevel giver filmen fire stjerner.

2: Meget lang i spyttet

Politikens filmredaktør Kim Skotte deler Per Juul Carlsens forbehold over for filmen, som han mener, strækker sig over for lang tid. For selvom Quentin Tarantino ifølge Kim Skotte formulerer en ”beckettsk meningsløshed med tilværelsen iklædt genrefilmens kulørte gevandter”, er det ikke nok til at redde filmen.

- ’The Hateful Eight’ alt for meget af tiden er meget lang i spyttet og pænt kedsommelig, skriver Kim Skotte og giver filmen tre stjerner.

3.Tarantino træder vande

Hos Ekstra Bladet får filmen også tre stjerner og ifølge anmelder Henrik Queitsch er filmen Tarantinos svageste sammen med ’Death Proof’.

- Til gengæld er det (igen) et irritationsmoment, at Tarantiono (igen) ikke bruger sit indiskutable visuelle talent til at lave film, der handler om andet end andre film. Meta-universet ligner efterhånden til forveksling rent distanceblænderi. Hans tre første film, 'Reservoir Dogs', 'Pulp Fiction' og 'Jackie Brown' er stadig hans bedste, og siden har han blot trådt behændigt vande, skriver han.

4. Samuel L. Jackson har aldrig været bedre

På Berlingske er tonen mere positiv over for ’The Hateful Eight’. Quentin Tarantino får det allerbedste ud af filmens skuespillere,og Samuel L. Jackson har ifølge Jacob Wendt Jensen nok aldrig været bedre.

Quentin Tarantinos CV er ifølge anmelderen ”pletfrit og et af de flotteste i Hollywood med et skyhøjt bundnvieau, hvor der kun er mesterværk og meget gode film på. ’The Hateful Eight’ er en af de meget gode film, skriver han.

5. Fascineres modstræbende

Anmelder Johs H. Christensen fra Jyllands-Posten er den mest begejstrede af anmelderne. Fem stjerner giver han til filmen, som ifølge ham er ”en ekstremt ordrig film med en masse knaldperler i dialogen”.

Også Jyllands-Posten bemærker ’The Hateful Eight’s lange spilletid – men det er ikke noget, der trækker ned.

- Tarantinos ottende film er en noget langtrukken affære, men umiskendeligt hans: Man fascineres modstræbende, skriver han.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve