Film skrevet af kunstig intelligens er ”supersjov" og "underlig"

Manuskriptet til kortfilmen ’Sunspring’ er skrevet af den kunstige intelligens Benjamin.

Karaktererne i 'Sunspring', H, H2 og C er opfundet og skrevet af en kunstig intelligens kaldet Benjamin. I filmen spiller blandt andet Thomas Middleditch med, som er kendt for tv-serien 'Silicon Valley'.

Manuskriptet til kortfilmen ’Sunspring’ er opsigtsvækkende.

Ikke kun fordi det er usammenhængende, med mærkelige replikker og et uforståeligt trekantsdrama, men også fordi manuskriptforfatteren Benjamin, der står bag, ikke er et menneske.

’Sunspring’ er i stedet skrevet af en kunstig intelligens, kaldet Benjamin. Det skriver Arstechnica.com.

Fodrede Benjamin med 'Jurassic Park' og 'X Files'

Benjamin blev skabt af den amerikanske instruktør Oscar Sharp og hans samarbejdspartner Ross Goodwin, der forsker i kunstig intelligens på New York University.

Sammen ønskede de at skabe en kunstig intelligens, der kunne skrive filmmanuskripter.

Derfor fodrede de deres såkaldte kunstige intelligens – eller for at være helt præcis, et neuralt netværk kaldet long shortterm memory – med hundredvis af science fiction-film og -tv-serier. ’Jurassic Park’, for eksempel. Og ’X Files’ og ’Minority Report’.

Den kunstige intelligens, Benjamin, analyserede alle filmene, og skrev derudfra manuskriptet til ’Sunspring’, som – muligvis – foregår på en rumstation i fremtiden og indeholder et trekantsdrama.

"Udfaldet er underligt"

Martin Bunk, der er vært på Filmland Special på P1 har set ’Sunspring’ og er begejstret over ideen. Til gengæld er han mere behersket, når det gælder resultatet.

- Ideen er supersjov, men udfaldet er underligt, siger han.

- Man kan se, at vi endnu ikke er særlig langt med udviklingen af den form for kunstig intelligens. Manuskriptet er fuldt af grammatisk korrekte sætninger, men de giver ikke mening sat i forlængelse af hinanden.

Gennemsnitlig udgave af sci-fi-manuskripter

Alligevel er filmen interessant, mener han.

- Filmen generer jo en gennemsnitlig udgave af samtlige sci-fi-manuskripfter, og den er med til at sige, hvordan vi bygger den slags manuskripter op. I filmen bliver der flere gange sagt ”jeg ved ikke rigtig, hvad det er” i filmen – og det er typisk i sci-fi-film. Der står man over for noget, man ikke ved, hvad er.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk