Filmaktuel Hollywood-darling er hverken bange for at være pinlig eller spille grim

I dag har gyserfilmen 'Mother!' med den 27-årige superstjerne Jennifer Lawrence premiere. Hun er en skuespiller, der er mere modig end sine jævnaldrende, mener filmanmelder.

Selvom Jennifer Lawrence er en køn kvinde, er hun ikke bleg for at spille grim - og det er et af hendes kendetegn, mener DRs filmanmelder Per Juul Carlsen. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Hun er 27 år, har allerede en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle stående på kaminhylden, er i top tre over de bedst betalte skuespillerinder i verden og er blevet betegnet som sin generations mest succesfulde skuespiller.

Og så spiller hun hovedrollen i 'Black Swan'-instruktøren Darren Aronovskys psykologiske thriller 'Mother!', der har dansk premiere i dag.

Om Jennifer Lawrence
  • Jennifer Lawrence er en 27-årig amerikansk skuespiller kendt fra blandt andet 'Hunger Games', 'Winter's Bone', 'Silver Linings Playbook' og den biografaktuelle 'Mother!'.
  • Hun har vundet og været nomineret til en lang række store priser. Blandt andet vandt hun i 2012 en Oscar for 'Bedste kvindelige hovedrolle' i filmen 'Silver Linings Playbook'.
  • Hun er blevet betegnet som sin generations mest succesfulde skuespiller og har flere gange toppet magasinet Forbes' liste over verdens bedst betalte skuespillerinder

Her udgør hun den kvindelige del af et par, der pludselig får flere og flere uventede gæster i deres hus på landet, og det bryder i den grad stilheden og freden.

- Hun er en klassisk Hollywood-skønhed, men hun er en af de få, der ikke er bange for at se pinlig og grim ud, som hun for eksempel gør i 'Joy'. Det virker som om, hun har et større mod end skuespillere på samme alder, som er mere bekymrede for, om de ser godt ud eller ej, siger DRs faste filmanmelder Per Juul Carlsen.

Forstår Hollywoods spilleregler

Ligesom i den biografiske fortælling 'Joy', bliver hun i 'Mother!' nedgjort og hånet, men hun er ikke bange for at lade sig ydmyge.

- Hun skal være meget sårbar i 'Mother!'. Hun er en stakkels kvinde, der bliver puffet rundt i det her univers både af sin mand og instruktøren. Hun er villig til at lade sig ydmyge, underkue, være sårbar og slide sig selv op. Hun skriger og bliver smurt ind i blod, fortæller filmanmelderen.

Ifølge Per Juul Carlsen har hun forstået Hollywoods spilleregler bedre end de fleste.

- Det handler ikke kun om at være lækker, men også om at have en sårbarhed og en bred palet at spille på som skuespiller, siger Per Juul Carlsen.

En stærk kvinde

Og netop den brede palet er noget, der kendetegner den unge amerikaner. Derfor har vi både kunnet opleve hende i indie-filmen 'Winter's Bone' og i Hollywood-blockbusteren 'Hunger Games'.

Og det er også usædvanligt for hendes alder at pendle mellem de to genrer, fortæller Per Juul Carlsen.

- Traditionelt set er det noget, en skuespiller gør, når karrieren er gået i stå. Så spiller man lige en krævende rolle i en lille film for at få 'rebootet' sit navn. Hun har gjort det fra start med største naturlighed.

Det har været med til at sikre, at Jennifer Lawrence allerede i en ung alder er blevet et stort navn i Hollywood.

- Det har tidligere været sådan, at mange af de største skuespillerinder har været igennem en modelkarriere først. Men hun er sprunget direkte ind i filmverdenen og har bygget et navn op tidligt, siger Per Juul Carlsen.

- Man har klart en fornemmelse af, at hun er en stærk kvinde, der ved, hvad hun vil. Det er nok også hendes udtryk som skuespiller. At hun ved, hvad hun vil og er begavet.

'Mother!' har premiere i danske biografer i dag og har blandt andet også Javier Bardem, Michelle Pfeiffer og Ed Harris på rollelisten. Du kan se den kryptiske trailer til filmen her.