Filmanmelder: Befriende sex i Nymphomaniac - trailer

Den første egentlige trailer til Lars Von Triers ‘Nymphomaniac’ viser ekplicitte sexscener, og det er befriende, mener Maria Månson fra Filmselskabet.

Den første egentlige trailer til Lars Von Triers ‘Nymphomaniac’ viser explicitte sexscener, og det er befriende, mener Maria Månson fra Filmselskabet. På billedet ses den franske skuespiller Charlotte Gainsbourg, som spiller hovedpersonen 'Joe' (Foto: Casper Sejersen)

Sarte sjæle og ditto øjne, skal ikke trykke play på traileren til Lars Von Triers film, 'Nymphomaniac'.

Akkompagneret af hård Rammstein-musik indeholder den så eksplicitte sex-scener, at YouTube allerede har fjernet traileren. Den er dog stadig tilgængelig på filmens hjemmeside.

Sex skal bruges rigtigt

Traileren formidler på fin vis Lars Von Triers ønske om, at 'Nymphomaniac' skal være som en bog med en fortælling i kapitler, mener vært på Filmselskabet på DR K, Maria Månson.

Når det kommer til de eksplicitte scener, er det for hende befriende, at der ikke er lagt fingre imellem, hvad der sker i sengen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at man bruger sexen til noget (…) Men samtidig skal man også være opmærksom på, at man skræmmer en masse mennesker væk, siger Maria Månson og fortsætter.

- Derfor skal man have en rigtig god årsag til det. Det er derfor jeg rigtig godt kan lide, at han prøver at trække sexen ud af bare det at være porno og så fortælle en historie om noget mere. Fortælle historien om en kvinde og hendes livshistorie ud fra seksuelle oplevelser, fortæller Maria Månson til Kulturnyt på P1.

Nøgenhed gavner skuespillerkarrieren

Når 'Nymphomaniac' får premiere den 25. december, bliver det fire timer med udpenslende sexscener.

Men det er ikke noget, der kommer til at stigmatisere skuespillerne, der tæller blandt andre Shia LaBeouf og Charlotte Gainsbourg, at de har lagt deres nøgne krop til fuld skue for hele verden.

- Lars Von Trier emmer af intellektualisme og kunstfilm. Om noget så kan det i virkeligheden hjælpe en karriere. En som Shia LaBeouf, som man ellers kun har set i 'Transformers' og andre blockbustere, kan pludselig træde ud af en boks, han ellers har siddet meget fast i og vise noget andet og mere af sig selv som skuespiller. Også rent bogstavelig talt, siger Maria Månson.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk