Filmekspert jubler: Superheltefilm kan vinde Oscars vigtigste pris for første gang

Maria Månson er glad for, at 'Black Panther' er med i opløbet om Oscar-statuetterne.

Holdet bag superheltefilmen 'Black Panther' til Golden Globe-prisuddelingen tidligere på året. Nu er filmen nomineret til i alt syv Oscar-statuetter - blandt andet for 'Bedste film'. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

Ofte er det musicals, store dramaer eller episke fortællinger, der kæmper om prisen som 'Bedste film', når de fornemme Oscar-statuetter skal uddeles.

Men det kan blive helt anderledes i år, når den glamourøse prisuddeling finder sted 24. februar.

Et signal om diversitet

Her er superheltefilmen 'Black Panther' ikke bare med i kapløbet om i alt syv Oscar-priser - den kan vinde den vigtigste pris af dem alle, prisen for årets 'Bedste film'.

- Det er første gang nogensinde, at en superheltefilm bliver nomineret i 'Bedste film'-kategorien, forklarer filmekspert og vært på 'Gejst', Maria Månson.

- Jeg tror, at man vil sende et signal om diversitet med årets nomineringer i 'Bedste film'-kategorien, eksemplificeret med både 'Blackkklansman' og 'Black Panther'. Jeg synes, det er så fedt, at en superheltefilm ryger med i dén kategori!

Hun tør dog ikke sætte sine penge på, at den også går hen og vinder prisen som 'Bedste film'.

- Jeg tror dog ikke, den kommer til at vinde, og man kan også diskutere, hvorvidt dens symbolske kvalitet er større end selve filmens kvalitet.

En 'totalt ukendt' kan blive årets skuespillerinde

De to film 'The Favourite' og 'Roma' ligger helt i front forud for prisuddelingen med hver ti nomineringer.

De er begge nomineret til både 'Bedste film', 'Bedste instruktør' og 'Bedste kvindelige hovedrolle'.

Og netop kategorien 'Bedste kvindelige hovedrolle' bliver spændende at følge, mener Maria Månson.

- Den totalt ukendte Yalitza Aparicio er nomineret som 'Bedste skuespillerinde' for 'Roma', og det er skønt at se, at der kommer nogle dark horses ind fra siden, som kan tage kampen op med de etablerede navne.

Hvem kan slå Glenn Close og Lady Gaga?

To af de navne må siges at være den seksdobbelte Oscar-nominerede Glenn Close og skuespillerdebutanten Lady Gaga.

Tidligere på året måtte de endda deles om 'Bedste skuespillerinde'-prisen ved Critics Choice Awards på grund af stemmelighed.

Glenn Close (til venstre) og Lady Gaga poserer med hver deres Critics Choice Award. De blev begge tildelt prisen for 'Bedste skuespillerinde' på grund af stemmelighed. (Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX © Scanpix)

- 'A Star is Born' har et skønt momentum lige nu, og det kan måske tale til Lady Gagas fordel, mener Maria Månson.

- Det, der til gengæld skulle tale for, at det bliver Glenn Close, er, at hun har været nomineret seks gange før. Man kan måske godt sidde og tænke: 'Nu er det hendes tur'.

- Det kan også være, det bliver en helt tredje, fordi man ikke kan enes om hverken Glenn Close eller Lady Gaga, men jeg har svært ved at se, hvem det ellers skulle være. De har delt rimeligt lige i døren ved de prisuddelinger, der har været indtil videre.

Facebook
Twitter