Filmredaktør i Berlin: Meryl Streep bukkede for Trine Dyrholm

Trine Dyrholm er altid god i film, men præstationen i ’Kollektivet’ er en af hendes bedste, siger Berlingskes Kristian Lindberg.

Meryl Streep giver sølvbjørnen til Trine Dyrholm. (Foto: MICHAEL KAPPELER © Scanpix)

Der var stor glæde i Berlin her til aften, da Trine Dyrholm fik en sølvbjørn for bedste kvindelige hovedrolle. Det fortæller Berlingskes filmredaktør, Kristian Lindberg, der deltager i Berlins internationale filmfestival, Berlinalen.

- I presseafdelingen, hvor jeg sad, var der stor glæde, da hun fik prisen. Så hun har åbenbart rigtig mange fans hernede, fortæller han til DR Kultur.

Allerede da formanden for den internationale jury, Meryl Streep, præsenterede vinderen, stod det klart, at prisen ville gå til den danske skuespiller. Og da Trine Dyrholm begav sig op på scenen for at få sølvbjørnen, viste Meryl Streep også sin respekt for danskeren, fortæller han.

Meryl Streep respekterer Dyrholm

- Det virker som om, at Meryl Street virkelig respekterer hende og bukkede for hende, da hun kom op på scenen. Men det er også en utrolig rørende præstation, hun lavede i filmen. Trine Dyrholm er altid rigtig god i film, og denne rolle er en af de bedste, hun har haft, siger Kristian Lindberg fra Berlin.

Samme holdning har filmanmelderen Iben Albinus Sabroe. Hun siger, at det er fuldt fortjent, at Trine Dyrholm har fået sin første sølvbjørn.

- Hun er en fabelagtig skuespiller, og hun råder over et følelsesregister, som ingen andre har. En har tidligere udtalt, at Trine kan have en tåre hængende i øjenkrogen og selv bestemme, hvornår den skal falde. Den evne har hun.

Trine Dyrholm får prisen for sin præstation i Thomas Vinterbergs film ’Kollektivet’, hvor hun spiller Anna, der er gift med Erik. De flytter ind i et kollektiv, hvor Erik finder en elskerinde, og det får forholdet til at krakelere.

Begejstret for stærke kvinderoller

For Iben Albinus Sabroe kommer det ikke som en overraskelse, at netop Trine Dyrholm får prisen, fordi hun har den rolle i ’Kollektivet’.

- Meryl Streep er meget begejstret for stærke kvinderoller. Hun har endda lavet en fond, der arbejder for at få flere kvindelige manuskriptforfattere over 40 år, og hun går aktivt ind for at skabe flere stærke roller for kvinder.

Hun vurderer, at sølvbjørnen vil være med til at skabe en endnu mere international skuespilkarriere for Trine Dyrholm og kalder den en vigtig blåstempling.

Trine Dyrholm har spillet med i flere film – heriblandt en lille håndfuld tyske spillefilm. Desuden har hun også siddet med i Berlinalens internationale jury.

Tidligere på aftenen fik den dansk-palæstinensiske filminstruktør Mahdi Fleifel desuden juryens sølvbjørn i kategorien for kortfilm for ’A Man Returned’.

Facebook
Twitter