Filmselskab stod bag flere falske Trump-nyheder

Filmselskabet Fox har undskyldt for promoveringen af gyserfilmen ’A Cure for Wellness’, der indebar falske nyheder om Trump, aborter og vaccinationer.

Skærmbillede fra den falske nyhedsside, filmselskabet Fox fik lavet for at promovere deres aktuelle gyserfilm 'A Cure for Wellness'. (Foto: Skærmbillede fra hjemmesiden)

Har du hørt, at Trump har udstedt midlertidigt forbud mod børnevacciner? Eller at Lady Gaga planlagde at hylde muslimer til årets Super Bowl?

Sidstnævnte nyhed genererede over 50.000 delinger, reaktioner og kommentarer på Facebook, men i går kunne nyhedsmediet Buzzfeed så afsløre, at begge var bare to løgnehistorier blandt mange bestilt af det amerikanske filmselskab Fox.

Fordelt på falske nyhedssider med navne som Houston Leader og Salt Lake City Guardian skulle løgnehistorierne vække opmærksomhed mod filmselskabets aktuelle gyserfilm ’A Cure for Wellness’ (se traileren her), der havde dansk premiere i går.

Undgå epidemi - del historien

Uagtet at løgnehistorierne matchede filmens tema om falske sundhedsbehandlinger og vacciner, hidrørte de fleste splidsskabende historier om alt lige fra aborter, Trump og altså sangerinden Lady Gagas nylige optræden til Super Bowl.

Der var for eksempel historien om, at det amerikanske sundhedsministerium nu anerkender den nye sindslidelse 'Trump Depression Disorder', hvor alle læsere blev opfordret til at dele historien og tilføje hashtagget #cureforwellness.

Simpelthen for at undgå en epidemi.

'A Cure for Wellness' er instrueret af Gore Verbinski, der dog endnu ikke har meldt ud, hvorvidt han for eller imod filmselskabets kontroversielle promovering af gyserfilmen. (© 20th Century Fox)

Falske vacciner på film

’A Cure for Wellness’ er en psykologisk thriller, der omhandler en ung mands besøg på et wellness-sted i de schweiziske alper, hvor han dog lidt efter lidt opdager, at behandlingerne ikke er, hvad de ligner.

Netop temaet om falske behandlinger bruger filmselskabets talsmand som undskyldning for de usandfærdige nyheder, Fox bestilte til promovering af filmen.

- Som en del af promoveringen oprettede vi en falsk wellness-hjemmeside og slog os sammen med en falsk nyhedsgenerator med henblik på at producere falske nyheder. Vi undskylder inderligt, skriver talsmanden til Buzzfeed.

I kølvandet på flere klager og angreb fra amerikanske medier, er alle falske nyhedssider nu blevet fjernet og erstattet af en mere officiel hjemmeside for filmen.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve