Filmstjerne fik bikinirolle som 15-årig: Jeg fik et sammenbrud af at være sexsymbol

Skuespilleren Megan Fox fortæller, at hun i årevis blev reduceret til et sexsymbol af filmbranchen og medierne.

Megan Fox fortæller nu, hvordan hendes image som sexsymbol martrede hende 'hver dag og i hvert filmprojekt’, som hun arbejdede på. (Foto: Victor Chavez © Getty Images)

Nogle gange kan en skuespiller få et helt særligt image på grund af sine filmroller, så det præger vedkommendes karriere i mange år frem – og det er ikke altid på den gode måde.

Det kan den amerikanske filmstjerne Megan Fox tale med om.

I et interview med Entertainment Tonight har den i dag 33-årige skuespiller fortalt, hvordan hun en periode ramte bunden, fordi hun konstant blev seksualiseret af filmbranchen, i medierne og på internettet.

Stjernen følte, at det blev et image, hun ikke kunne bryde ud af. Og efter gyserfilmen 'Jennifer's Body' fra 2009 blev offentlighedens og filmbranchens billede af hende som et sexsymbol så voldsomt, at det blev et opslidende vendepunkt for hende.

- Jeg havde et ægte mentalt sammenbrud, hvor jeg bare ikke havde lyst til at lave noget som helst, siger hun til Entertainment Tonight.

Nedturen betød desuden, at hun ikke havde lyst til at blive set offentligt, fordi hun var 'sikker på, at hun ville blive hånet, spyttet på eller råbt ad'.

Fik bikinirolle som 15-årig

Til Megan Fox og instruktør Diablo Codys store ærgelse blev 'Jennifer's Body' markedsført særligt til et ungt mandligt publikum som en sexet film. Men gyserfilmen var faktisk kun en del af årsagen til hendes nedtur.

- Fordi jeg i forvejen havde et så forfærdeligt forhold til offentligheden, medierne og journalister – og jeg generelt kæmpede så meget på det tidspunkt – var filmen ikke et særligt smertefuldt øjeblik, det var bare en del af det hele, siger Megan Fox.

Shia LaBeouf og Megan Fox under en premiere på 'Transformers'-filmen i 2007. De gentog deres roller fra actionfilmen i efterfølgeren 'Transformers: De faldnes hævn'. (Foto: Harold Cunningham © Getty Images)

Til gengæld var der ikke meget sympati til skuespilleren, da hun allerede for ti år siden stod frem med, hvordan filmbranchen konstant seksualiserede hende.

Allerede som 15-årig spillede hun en bikiniklædt danser i actionfilmen 'Bad Boys II', og da hun indspillede sin store gennembrudsrolle i 'Transformers', fortalte hun senere, hvordan instruktøren Michael Bay bad hende 'spille sexet'.

- Jeg føler, at jeg var forud for MeToo-bølgen, fordi jeg stod frem og sagde: 'Hey, det her sker for mig, og det er ikke okay'. Men alle reagerede med: 'Nå, du kan rende os. Vi er da ligeglade, og du har selv fortjent det', fortæller Megan Fox.

I dag har hun lært at takle filmbranchen og dens fokus på hende som et sexsymbol – blandt andet ved ikke at være så fokuseret på at leve op til andres syn på hende. Men lige så meget fordi hun i 2012 blev mor for første gang.

- Jeg tror, det krævede at blive gravid – det var det første rigtige gennembrud, hvor min bevidsthed skiftede og mit sind åbnede op, og jeg endelig kunne se det hele oppefra, trække vejret og rumme det hele, siger hun.