Fire anmelderes dom: Modelfilm er langt ude og herligt hjernelam

Efterfølgeren til kultfilmen ’Zoolander’ får behersket ros af de danske anmeldere.

Blue steel-poseringen fungerer endnu.'Zoolander 2' er helt til grin - heldigvis, mener Politikens filmredaktør.

Den originale ’Zoolander’-film var så dum, at den var sjov. Virkelig sjov.

Filmen om den intellektuelt udfordrede model Derek Zoolander, kendt for blue steel-looket og for at være ”ridiculously good-looking”, havde premiere for 15 år siden og er år for år blevet en mere og mere populær kultfilm.

Nyheden om efterfølgeren blev annonceret, da filmens hovedpersoner Ben Stiller og Owen Wilson gik modeshow for Valentino i marts 2015 som deres karakterer i filmen, Derek Zoolander og Hansel.

Zoolander and Hansel walk for Valentino at Paris Fashion Week

Nu har efterfølgeren ’Zoolander 2’ premiere, og filmen om de smukke, dumme modeller er faktisk ret underholdende, mener de danske anmeldere. I hvert fald hvis man ikke fokuserer for meget på plottet.

Jeg og min rådne sans for humor kluklo os vej igennem løjerne på den opdaterede modelkomedie, der samtidig er noget i retning af den mest lamme James Bond-parodi nogensinde.

kim skotte, filmredaktør på politiken

1. Helt til grin. Heldigvis!

Politikens filmredaktør Kim Skotte giver filmen fire hjerter og tilgiver gerne filmen det ringe plot, som i korte træk går ud på, at Derek Zoolander og Hansel skal finde ud af, hvem der står bag mordene på en række popstjerner.

- Helt seriøst en pinlig omgang genbrug med et totalt hjernedødt plot. Helt til grin. Heldigvis! skriver Kim Skotte.

For det gør vitterlig ikke noget, at handlingen ikke holder. Jo mere idiotisk, jo bedre:

- ’Zoolander 2’ er lige nøjagtig lige så idiotisk en Ben Stiller-film, som man kunne have drømt om, så jeg og min rådne sans for humor kluklo os vej igennem løjerne på den opdaterede modelkomedie, der samtidig er noget i retning af den mest lamme James Bond-parodi nogensinde, skriver han.

2. Mere langt-ude-syret end satirisk

Også Berlingskes anmelder Jacob Wendt undlader at fokusere på filmens handling, men ser ’Zoolander 2’ ”som en serie af sketches forsøgt holdt sammen af en tynd gang action- og agentlim”.

Ligesom hos Politiken får filmen fire stjerner.

- Ben Stiller og en stribe andre manuskriptforfattere sørger for, at det bliver mere langt-ude-syret end egentligt satirisk, men så længe, det er så langt ude, som tilfældet er, kører man med for at se, hvordan de skøre idéer arter sig, skriver Jacob Wendt Jensen.

Et underligt miskmask af fladpandede jokes og ganske vittige indslag samt selvoptagethed forklædt som selvironi.

henrik queitsch, anmelder hos ekstra bladet

2. Herligt hjernelam

Helt så begejstret er BTs Henning Høegh ikke. Tre stjerner giver han til filmen, som er ”herligt hjernelam”, men som alligevel ikke når originalen til designersokkeholderne.

- ’Zoolander 2’ er i sagens natur ikke halvt så original som etteren. Men med forrygende gæster som Benedict Cumberbatch, Justin Bieber og modeikoner som Hilfiger og Marc Jacobs er filmen heller ikke så pinlig, som man kunne frygte, skriver anmelderen.

4. Fladpandede jokes og vittige indslag

Den mest kritiske anmelder er Ekstra Bladets Henrik Queitsch, som mener filmen er ”ujævnt for nu at sige det pænt”.

- Det virker ikke som om, der har været det store sorteringsarbejde under manuskriptfasen, hvor alt åbenbart er fundet godt nok til at komme med, så ’Zoolander 2’ er et underligt miskmask af fladpandede jokes og ganske vittige indslag samt selvoptagethed forklædt som selvironi’, skriver han og giver filmen tre jævne stjerner.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve