Flora Ofelia blev barnestjerne, da hun vandt MGP – nu spiller hun hovedroller på tv og film

Flora Ofelia Hofmann Lindahl har allerede været barnestjerne. Nu sparker hun døren ind til de voksnes verden som skuespiller.

(Foto: Andreas Bro © dr)

Modsat mange af sine jævnaldrende havde Flora Ofelia Hofmann Lindahl aldrig drømt om at optræde, da hun var lille. Hvad skulle hun dog i rampelyset, tænkte hun.

Hun var et genert og tilbageholdende barn, hvis hun selv skal sige det.

Men det opdagede hverken seerne eller publikum, da den niårige pige fra Sydsjælland trådte helt alene ind på scenen i Gigantium i Aalborg og sang sig til sejr i MGP i 2015.

Mange af de andre finalister havde dansere med på scenen, men ikke Flora Ofelia Hofmann Lindahl. Hun gik bare smilende rundt iført kjole og med krøllet hår, gestikulerede lidt, sådan som hun havde øvet det, og triumferede altså i sidste ende med sangen 'Du, du, du', som hun selv havde skrevet sammen med sin far.

Showet blev et vendepunkt for den dengang lille pige.

- Før MGP var jeg en helt anden person for at sige det ligeud. Jeg var meget sky, genert og bange for at træde frem og skille mig ud. Min optræden ændrede nærmest mit liv – den ændrede mine interesser og åbnede op for ting, jeg ikke vidste, jeg havde i mig, fortæller den nu 15-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Se Flora Ofelia optræde i MGP i 2015 her:

Hun husker ikke præcist, hvordan hun fandt modet til at kaste sig ud i MGP-eventyret. En dag tænkte hun vel bare; "nu prøver jeg at overskride mine grænser", forklarer hun.

Noget af det, der overraskede hende selv, var, at hun faktisk slappede af deroppe på scenen.

- Jeg blev helt åben som menneske og turde pludselig stille mig op på en scene – det første år var jeg jo nærmest ude at optræde alle weekender. Det gjorde også, at der var mange castere, der begyndte at henvende sig til mig, fortæller hun.

- Jeg vidste faktisk ikke, om jeg kunne synge, men jeg tænkte bare: "Nu prøver vi noget nyt", fortæller Flora Ofelia Hofmann Lindahl om sin MGP-sejr for fem år siden. (Foto: Andreas Bro © dr)

Der var særligt én caster, der fik stor indflydelse. Hun hedder Jette Termann og er grunden til, at Flora Ofelia Hofmann Lindahl i dag har fået godt gang i en karriere som skuespiller.

Og dermed kommer vi frem til den aktuelle anledning til at tale med Flora Ofelia Hofmann Lindahl netop nu.

For tiden kan du nemlig se hende i DR's nye dramaserie, 'Ulven kommer', hvor hun spiller rollen som pigen Holly, der siger, at hendes stedfar slår hende. Rollen er tilmed en hovedrolle side om side med den garvede skuespiller Bjarne Henriksen.

Ligesom med MGP-sejren var dét heller ikke noget, Flora Ofelia Hofmann Lindahl havde forudset.

- Jeg havde aldrig nogensinde tænkt, at jeg skulle prøve at spille skuespil. Jeg vidste virkelig ikke, at jeg kunne det, og at jeg havde det i mig. Det havde jeg virkelig ikke set komme, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl ærligt.

Flora Ofelia Hofmann Lindahls garvede medspillere i 'Ulven kommer' har "virkelig været søde og hjælpsomme" med at dele deres erfaringer, fortæller hun. (Foto: Andreas Bro © dr)

Kunne ikke gå i fred

Vi mødes med Flora Ofelia Hofmann Lindahl på Vesterbro i København, hvor fotografen får taget nogle billeder af den unge skuespiller i Kødbyen.

Egentlig bor hun stadig på det naturskønne Sydsjælland, men hendes storesøster er flyttet til Vesterbro, og det er jo også en belejlig base for Flora Ofelia Hofmann Lindahl de dage, hvor hun har aftaler i hovedstaden.

Hun poserer afslappet og scenevant. På et tidspunkt beder Flora Ofelia Hofmann Lindahl da også om, at jeg tager et billede af selve fotograferingen, så hun lige kan dele det med sine følgere på Instagram. Dem har hun i øvrigt godt 29.000 af.

Flora Ofelia kaldte hun sig bare, dengang hun stillede op i MGP. Her står hun med vindertrofæet og et kæmpe grin. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det første år efter MGP kunne jeg ikke gå rundt i Tivoli eller mange andre steder, fordi jeg ikke kunne gå i fred, siger den unge skuespiller.

- I dag bliver jeg stadig genkendt, men det er ikke lige så vildt som dengang. Jeg har jo også ændret mig meget, så jeg tror, der er mange, der ikke kan kende mig nu. Men dem, der kan, er nok dem, der følger mig på Instagram, fortsætter hun.

Hun medgiver, at det udefra må være ret spøjst at scrolle igennem hendes billeder, for hun har haft sin Instagram-profil lige siden, hun med ét blev barnestjerne som niårig. I bunden af siden kan man derfor se en lille pige skrive autografer til andre børn og posere med Onkel Reje, mens de nyeste billeder viser en selvbevidst teenager på filmoptagelser.

Men fremover er der uden tvivl flere danskere, der vil genkende Flora Ofelia Hofmann Lindahl. Der var i hvert fald cirka 650.000 seere, der så hende i første afsnit af serien, hvor hun i øvrigt også blev rost af anmelderne for sit skuespil.

- Børneskuespil fås ikke finere end det, Flora Ofelia Hofman Lindahl og Noah Storm Otto præsterer, skrev Soundvenue for eksempel om hende og tv-lillebroren.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl venter for tiden svar på nogle andre roller, som hun har været til casting på. (Foto: Andreas Bro © dr)

'What, er det sådan, det ser ud?!'

Selvom hun stadig leger med musikken i sin fritid, er det skuespillet, der fylder mest nu, og 'Ulven kommer' er da heller ikke Flora Ofelia Hofmann Lindahls første rolle.

Allerede som 11-årig indspillede hun familiefilmen 'Landet af glas', hvor hun havde en af de bærende roller som glad elverpige. I den aktuelle DR-dramaserie er der til gengæld tungere emner på blokken såsom anklager om vold i en familie og mulig tvangsfjernelse af børn.

- Jeg var 13, da jeg gik til casting på 'Ulven kommer', og da historien blev præsenteret, tænkte jeg; "hold da op, det var da godt nok en tragisk og voldsom historie". Men jeg ville gerne være en del af serien. Jeg kan faktisk bedre lide at lave drama end familie-fantasy, for jeg synes, at man har lidt mere at spille med, siger hun.

’Ulven kommer’ modtog allerede inden premieren prisen for bedste serie på Zürich Film Festival. Det synes Flora Ofelia Hofmann Lindahl var for vildt: - Jeg tænkte: "Hold da op, det går da nærmest alt for stærkt", fortæller hun. (Foto: Andreas Bro © dr)

Op til optagelserne talte hun derfor rollen igennem med instruktør Pernille Fischer Christensen, for Holly er ikke bare en rolle, man sådan lige hopper ind i samme sekund, som der bliver råbt "værsgo'" på filmsettet, forklarer Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- På 'Ulven kommer' skulle jeg finde en meget mørk del frem af mig selv, og det har selvfølgelig givet mig nogle tanker om mit eget liv, fortæller hun.

For selvom hun ikke har oplevet noget lignende selv, er Hollys udfordringer ikke nye for Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Jeg kender nogle, der har haft det inde på livet, så jeg vidste godt, hvad det var, jeg gik ind til. Jeg kendte for eksempel en pige, der fortalte åbent om, at hun boede hos en plejefamilie, så jeg vidste en del om emnet allerede, siger hun.

Alligevel var det noget af en mundfuld at blive konfronteret med de ting, som Holly oplever i serien. Da den unge skuespiller fik rollen, satte hun sig derfor ned og googlede "tvangsfjernelse".

- Jeg fandt en video, hvor man rent faktisk ser en tvangsfjernelse. Det var ret voldsomt at se, og jeg kan huske, at jeg tænkte; "what, er det sådan, det ser ud?!". Jeg vidste ikke, at det var sådan, det foregik.

I dag kan hun godt se, at hun er heldig sammenlignet med Holly, som du kan se hende spille på DR1 de næste syv søndage.

- Hollys historie har virkelig fået mig til at sætte tingene i perspektiv – specielt efter, at jeg har set nogle af afsnittene. Pludselig ser man hvor heldig, man er, og hvor nemt jeg har det i forhold til hende. Jeg er næsten altid glad, mens hun jo altid er ked af det.

I 'Ulven kommer' spiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl blandt andet over for Bjarne Henriksen, som hun havde mange gode samtaler med på settet. - Vi har virkelig vendt verdenssituationen mange gange, siger hun. (Foto: Michella Bredahl © dr)

Klar med filmhovedrolle næste år

Selvom det ikke lå i kortene, at Flora Ofelia Hofmann Lindahl hverken skulle trodse sin generthed og vinde MGP eller spille en hovedrolle i en anmelderrost dramaserie, er det nu engang netop oplevelser som disse, der gør hende allermest glad.

Men i modsætning til dengang, hvor hun stod alene og skulle træde sine første, spæde skridt på scenen i Gigantium foran 6.300 publikummer og en hulens masse seere, er hun ikke længere nervøs før en optræden eller premiere.

Da vi møder hende på Vesterbro få dage før, det første afsnit af 'Ulven kommer' løber over skærmen, er hun i hvert fald helt rolig.

- Jeg må indrømme, at jeg slapper meget fint af i det, men det kan da godt være, at der kommer lidt nerver på lige op til. Det er selvfølgelig vildt, at det, jeg har arbejdet med i et år, skal ud til rigtig mange mennesker, men det bliver mest bare spændende at se, hvordan de tager imod den, siger hun.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl har da også lige haft en helt anden rolle at tænke på. Hun har nemlig allerede sin næste hovedrolle i kassen, og også denne gang er det en stor produktion, der henvender sig til et voksent publikum.

Filmen hedder 'Høst' og er instrueret af Tea Lindeburg, mens navne som Stine Fischer Christensen, Lisbet Dahl og Thure Lindhardt pryder rollelisten sammen med den 15-årige skuespiller.

- Jeg spiller den bærende hovedrolle, så det har været en meget krævende rolle, jeg har fået på mine skuldre, men det har været rigtig spændende og sjovt at arbejde med karakteren Lise, som hun hedder. Det er en periodefilm, der foregår i 1800-tallet, så det er noget helt andet end 'Ulven kommer'.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl brænder for filmens verden. I sin fritid skriver hun blandt andet på små kortfilm. (Foto: Andreas Bro © dr)

Filmoptagelserne på Fyn sluttede for få uger siden, og i disse dage venter hun svar på nogle andre castings, hun har været til. Vi har med andre ord næppe set det sidste til Flora Ofelia Hofmann Lindahl på skærm og lærred.

Den spirende filmstjerne er da heller ikke i tvivl, når det gælder hendes fremtidige erhverv.

- Jeg vil virkelig gerne arbejde med skuespil. Jeg slapper sådan af i det og nyder det meget, og jeg er bare så glad for, at jeg overhovedet får lov, siger hun ydmygt og fortsætter:

- Jeg vil meget gerne på Skuespillerskolen eller Den Danske Filmskole på deres manuskriptforfatterlinje. Jeg skriver også selv en del kortfilm, som jeg måske godt kunne tænke mig at instruere på et tidspunkt.

Da vi vinker farvel til hende i Kødbyen, skal Flora Ofelia Hofmann Lindahl da også videre til en briefing på et tv-interview, hun skal lave efter premieren på 'Ulven kommer'.

Den generte pige, der vandt MGP, er med andre ord forlængst forduftet. Nu er det en ung hovedrolleindehaver, vi ser på.

FacebookTwitter