Folk hepper på ’Arvingerne’-skuespillere: Jeg håber, du får huset

Da første omgang af ’Arvingerne’ blev sendt, oplevede flere af skuespillerne, at seerne med stor iver fulgte og følte for seriens personer.

Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen
Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen har alle oplevet, at fremmede kommer op og taler om 'Arvingerne' med dem efter at have set serien. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Da kunstneren Veronika dør og efterlader sig fire børn – inklusiv den hemmelige datter Signe – starter en arvestrid af værste skuffe. Efterfølgende vælter det frem med dæmoner, konflikter, håndgemæng og sårbarhed i familien.

Og det var tydeligvis noget, som seerne kunne leve sig ind i. Det har skuespillerne i hvert fald mærket, siden første sæson af ’Arvingerne’ blev sendt.

Da serien blev sendt på DR1 for et år siden, oplevede Trine Dyrholm en ”sjælden stor respons”:

- Det overraskede mig, at spændevidden var så stor, for det var alt lige fra børn til gamle mennesker, og både kvinder og mænd. Det var hele paletten af mennesker, der kom op og begyndte at fortælle om deres eget liv. Måske fordi, at karaktererne er så meget i fokus, siger Trine Dyrholm.

”Folk er utroligt søde”

Netop det, at seerne følger Gro, Frederik, Emil og Signe over længere tid, får seerne til at opfatte dem som rigtige mennesker, mener Trine Dyrholm.

- Det er jo altid det, man gerne vil med dramatik – at få folk til at føle, de kan spejle sig i det. Og om ikke andet, at de kan genkende den følelse af, at man kan identificere sig med noget af det, siger hun til DR Kultur.

Også Marie Bach Hansen, der spiller Signe har mødt mange mennesker, der havde taget serien og historiens familiekrise til sig.

- Folk er utroligt søde og taler meget om, hvordan de kan relatere til de forskellige karakterer i ’Arvingerne’. Folk har et meget stort behov for at tale om temaerne i serien også, siger hun.

Selvom Signe har fået gården, så er der stadig masser af konflikter mellem de fire søskende i 'Arvingerne'. (Foto: Per Arnesen © Type 1)

Arvestrid om Grønnegaarden deler seerne

Carsten Bjørnlund, der spiller Frederik, har som noget nyt oplevet, at seerne hepper med fra sofaen.

- Da første sæson blev sendt på DR, var der en del, der kom op og sagde: ”Jeg håber, du får huset” eller den modsatte ”Jeg håber ikke, at du får huset”. Folk holder jo ikke med de samme karakterer, kunne jeg mærke, siger han.

Heldigvis er genkendelsen af skuespilleren ikke så bombastisk, som man kunne have forudset, fortæller Carsten Bjørnlund – og det er ganske rart, synes han:

- Nu fremtoner jeg jo lidt anderledes, end Frederik gør og agerer anderledes, men jeg mærker, at folk genkender mig. De kan bare ikke altid sige, hvorfor det er, jeg ser bekendt ud, og det er jeg egentlig ret glad for – at genkendelsen er lidt diffus.

Selvom arvestriden er faldet mere på plads omkring Grønnegaarden, er der stadig masser af kampe i ’Arvingerne’. Første afsnit af anden sæson sendes torsdag den 1. januar klokken 20.