Forfatter på 'Den Anden Verden': Vi skulle filme julekalender i den varmeste december nogensinde

Både forfatter og skuespillere kan fortælle sjove anekdoter om optagelserne til DRs julekalender 'Den Anden Verden'.

Optagelserne til julekalenderen 'Den Anden Verden' begyndte allerede i november 2015, og den ene af hovedforfatterne, Nikolaj Scherfig, var glad for, at man kunne filme nogle scener i december måned. Men det blev desværre ikke helt, som han havde håbet.

- Det var den varmeste december i mands minde! Det var over 10 grader, så den der drøm om den lidt råkolde vinterstemning, den blev ikke til noget. Græsset var ekstremt grønt, og vi blev nødt til at skrue lidt ned for farverne, for ellers ville man tro, det var i marts eller april måned, fortæller han.

Hue og vanter i varmen

Julekalender-optagelserne rykkede også ind i foråret i år, og Christine Albeck Børge, der spiller moren Rikke, husker, at det føles lidt underligt at optage julekalender på den tid af året.

- Jeg tilbragte også en ferie på Tenerife, hvor jeg måtte sidde og skjule mig i skyggen, fordi jeg ikke måtte blive for solbrændt, siger Christine Albeck Børge om optagelserne til 'Den Anden Verden'. (Foto: Jesper Tøffner © dr)

- Vi optog nogle af de sidste scener i maj, hvor det var så varmt. Hele holdet stod i bar overkrop og shorts, mens vi andre rendte rundt i hue og vanter. Vi måtte heller ikke blive for solbrændte, så vi fik en faktor 50 med hjem, fortæller hun.

Fingrene i halsen

Men udover at det var varmt, var der også andre udfordringer for skuespillerne. Især for Andreas Jessen, som spiller prinsen i julekalenderen. Han blev nødt til at tage uvante metoder i brug.

- Under en optagelse i kagehuset i Hans og Grete-universet, der skulle jeg proppe mig manisk med ufattelige mængder kage. Jeg gik fra at have det helt normalt til at få så meget sukkerchok, at jeg fik koldsved af det, fortæller han.

- Så jeg måtte stikke fingrene i halsen flere gange for at få det ud af systemet, siger Andreas Jessen.

For Jakob Ottensten, der spiller Janus i julekalenderen var det dog lidt en anden udfordring han stod overfor. Det var, da han skulle stå på skøjter sammen med Sara, hvor han følte sig som Bambi på glatis.

- Det er mindst fem år siden, jeg sidst har været ude at skøjte. Jeg gled rundt. Men så trænede vi ret intenst både med vores stuntman og en skøjteinstruktør og efterhånden blev jeg så god, at jeg næsten kunne skøjte baglæns, siger han.

- Min største sejr var, da jeg skøjtede 10 meter uden at falde, fortæller Jakob Ottesten. (Foto: Bo Tengberg © dr)

- Men det var en fuldstændig vanvittig dag, da vi skulle indspille scenen. For det første var det sindssygt koldt, og så begyndte det også at regne. Der stod bare 100 statister og ventede og ventede, mens vi fik scenen i kassen. Jeg tror vist vi alle sammen var lettede, da dagen var ovre, fortæller Jakob Ottesen.

Hør forfatter Nikolaj Scherfig fortælle om, hvordan én scene med Sofie Gråbøl blev til flere: