Fra fodboldspiller til realitystjerne: Nu får Bendtner sin egen tv-serie

Reportageserien 'Bendtner og Philine' får premiere på Dplay til foråret.

For Nicklas Bendtner og kæresten Philine Roepstorff handler serien i høj grad om deres store kærlighed til hinanden, lyder det i pressemeddelelsen fra Discovery Networks, der står bag serien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis du ikke er fodboldfan, så kender du sikkert alligevel navnet Nicklas Bendtner. For selvom du ikke har set ham på grønsværen, så har du nok set ham på en forside eller to eller har hørt om hans storsælgende selvbiografi 'Nicklas Bendtner – begge sider'.

Og hvis du stadig ikke har stiftet bekendtskab med den berømte og berygtede fodboldspiller, så får du en ny mulighed til foråret.

Her får reportageserien 'Bendtner og Philine' nemlig premiere på Dplay, meddeler Discovery Networks i en pressemeddelelse.

- På de sociale medier følger tusindevis af danskere med i Nicklas Bendtner og kæresten Philine Roepstorffs luksuriøse livsstil, der blandt andet byder på eksotiske rejser, glamourøse fester og dyre biler. I den nye Dplay serie 'Bendtner og Philine' får danskerne et helt andet indblik i parrets liv – som det udspiller sig helt uden filter, lyder det i pressemeddelelsen.

I den nye serie får man lov at komme "med på sidelinjen, når Bendtner skal træffe store beslutninger på karrierefronten, og når Philine lever det omskifteligt modelliv og på egen hånd rejser verden rundt på jobs," skriver Discovery.

Serien viser også de udfordringer, der følger med, når man er et kendt par, som alle er interesserede i og har en mening om, lyder det i pressemeddelelsen fra Discovery Networks. (Foto: Lars Klitgaard © Discovery Networks Danmark)

I pressemeddelelsen siger Nicklas Bendtner selv om serien:

- Både Philine og jeg er vant til at være i mediernes søgelys. Der bliver skrevet mange historier om os, og vi oplever ofte, at det kun er den halve sandhed, der kommer frem. I min bog fortæller jeg om de op- og nedture, der har præget mit liv og min karriere indtil nu, og denne serie er en naturlig fortsættelse af den fortælling, lyder det fra fodboldspilleren, hvis selvbiografi udkom til stor medieopmærksomhed i november.

I Berlingske roste Birgitte Borup bogen for at være både "læseværdig" og et "et til tider lærerigt epos" skrevet i et sprog, "der er lige så stramt som trussen på de strippere, Bendtner ofte frekventerer", mens Politikens anmelder Erik Jensen roste Nicklas Bendtner for sin ærlighed.

I december meddelte FC København, at Nicklas Bendtner ikke ville få forlænget sin kontrakt og stoppede i klubben.

Dengang sagde fodboldspilleren til klubbens hjemmeside, at han nu skulle i tænkeboks.

- Nu vil jeg tænke mig rigtigt godt om i forhold til min fremtid og mærke grundigt efter, om jeg skal forsøge et nyt eventyr i fodboldverdenen eller sige stop og tage hul på nogle nye eventyr i tilværelsen.

Han nåede kun at spille for FCK i lidt over tre måneder, og opholdet blev ingen stor succes.

Fodboldkommentator: Tv-program går ikke hånd i hånd med storklub

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul mener, at tv-programmet viser, at Nicklas Bendtner måske har indstillet sig på, at han ikke kommer tilbage på sit tidligere niveau.

- For mig er der ikke meget tvivl om, at der er en erkendelse af, at karrieren i hvert fald på europæisk topplan er slut. Sådan et program er ikke foreneligt med at være spiller i en større europæisk klub. Man kan simpelthen ikke forestille sig, at hans seneste klub, FC København, for eksempel ville synes, at det er fedt, at en af deres spillere er stjerne i sit eget program – klubber på det niveau vil selv styre informationsstrømmen.

Fodboldkarrieren er dog ikke nødvendigvis helt forbi, lyder vurderingen.

- Der kan jo ske utroligt meget på kort tid i fodboldens verden, og hvis han får et tilbud i morgen – hvem ved? Og måske han også kan komme til at spille for en klub i USA, Mellemøsten eller Australien, hvor et tv-program ikke på samme måde udelukker en fodboldkarriere.

At Nicklas Bendtner ender i sit eget tv-program, kommer på den måde ikke som nogen overraskelse for Andreas Kraul, da Bendtner er en interessant og meget omtalt personlighed, og der sker ofte "spændende, festlige og overraskende" ting omkring ham. Men timingen kommer alligevel lidt bag på Andreas Kraul.

- Jeg vil da være ærlig at sige, at det overrasker mig lidt, at det kommer så tidligt, som det gør, fordi han netop er udkommet med en bog og på den måde måske har mættet markedet lidt. Omvendt kan man sige, at det var en succesfuld bog, så måske der er noget i at sige: "Så lad os få det ud over rampen."

Reportageserien får premiere på streamingtjenesten Dplay i foråret 2020.

Discoverys kommunikations- og pr-chef, Lena Bøgild Willard, oplyser, at Nicklas Bendtner på nuværende tidspunkt ikke ønsker at udtale sig yderligere om programmet.