Fra ’Vinterbyøster’ til ’Pagten’: Holdet bag ’Den Anden Verden’ fortæller om deres yndlingsjulekalendere

Både unge og voksne er enige om, at blandt andre 'Pagten' er en julekalender, der var værd at følge med i, og de håber, Den Anden Verden kan noget af det samme.

Om lidt kan du se dem i den nye julekalender Den Anden Verden, men hvad er holdets egne yndlingsjulekalendere egentlig?

Både unge og voksne medvirkende i Den Anden Verden har set julekalendere gennem årene, og de nævner alt fra dukkejulekalenderne 'Vinterbyøster' og 'Jullerup Færgeby' til 'Jesus og Josefine' og 'Pagten'.

Christine Albeck Børge/Rikke - mor til Anna og Sara:

(Foto: Per Arnesen © DR)

- Jeg elskede 'Poul og Nulle i hullet', men jeg elsker i det hele taget julekalendere, fordi jeg elsker at se dem sammen med mine piger. Mange julekalendere er gået meget fra nisser til familiedrama, så nu er der flere, der kan se med.

Jacob August Ottensten/Janus:

(Foto: Per Arnesen © DR)

- Min yndlingsjulekalender er Absalons Hemmelighed, og jeg har faktisk set den flere gange. Jeg synes specielt slutningen er smuk, og hele serien er dejlig obskur. Og så er det en utrolig smuk historie om søskendekærlighed. Jeg har nemlig selv søskende, så den kan jeg relatere til.

Andreas Jessen/Prinsen:

(Foto: Bo Tengberg © DR)

- Jeg var vild med den første Pyrus-julekalender, nok mest fordi jeg havde alderen til det, da den kom ud. Men jeg var vild med det, at han rejste ind i en anden verden. På den måde minder Pyrus faktisk lidt om 'Den Anden Verden’ - eller Inception, ha ha.

Hør om både instruktør, forfatter og flere af skuespillernes yndlingsjulekalendere i videoen oven for og hør, hvad Nikolaj Scherfig husker, man kunne tillade sig i 1970'erne...