Freddie Mercury er ikke bøsse i Kina

Scene i "Bohemian Rhapsody", hvor Freddie Mercury fortæller sin kone, at han er til mænd, er skrottet i Kina.

Filmen Bohemian Rhapsody er udkommet i en censureret udgave i Kina. (Foto: GREG BAKER © Scanpix)

Den kinesiske udgave af den oscarvindende film "Bohemian Rhapsody", som går tæt på det britiske rockband Queen, skuffer det homoseksuelle miljø i Kina.

De dele af filmen, der handler om den ikoniske forsanger Freddie Mercurys homoseksualitet, er nemlig blevet censureret.

I den kinesiske udgave er den centrale scene, hvor Freddie Mercury fortæller sin kone om sin homoseksualitet, blandt andet blevet fjernet helt.

Derudover er romantiske scener mellem mænd, såsom et øjeblik hvor Mercury kysser sin personlige assistent, blevet slettet.

- Den kinesiske udgivelse er ikke anderledes end en opdigtet historie, siger Hua Zile, som er stifter af en platform, der støtter det homoseksuelle miljø i Kina.

- For homoseksuelle personer i dette land er det til stor ærgrelse.

Populær film

I Kina er det normalt, at film undergår en skrap godkendelsesprocedure, hvor scener bliver skåret fra, før filmen får lov til at blive vist.

Film med homoseksuelle temaer har ofte svært ved at blive godkendt til udgivelse. Par af samme køn må ikke optræde i tv, mens homoseksuelt indhold er forbudt på online streamingtjenester.

I 1997 afkriminaliserede Kina homoseksualitet, mens det først blev fjernet fra listen over mentale sygdomme i 2001. Ægteskab mellem to personer af samme køn er stadig ulovligt.

Trods censuren har de kinesiske biografgængere taget vel imod "Bohemian Rhapsody", som er i top-5, efter at den kom på plakaterne i sidste uge.

Det er imidlertid ikke alle, som lægger mærke til den udbredte censur i filmen.

- Jeg troede bare, at de havde filmet det på en meget subtil måde, siger Dian Dian, som så filmen i Beijing onsdag.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter