Fulgte Trentemøller i to år: Vi fik opbygget et tillidsbånd

I to år har et filmhold fulgt musikeren Trentemøller. For holdet bag, har det været vigtigt, at komme helt tæt på den danske musiker.

Hovedpersonen i serien "I Trentemøllers Rige" er den danske musiker og producer Anders Trentemøller.

- Lige pludseligt er der et tomrum. Man kommer hjem og der har været mennesker omkring én i så mange måneder. Og så er det lige pludseligt slut.

Trentemøller sidder i sit studie i København. Han har været på farten de sidste mange måneder og spillet tæt på 100 koncerter verden rundt. Nu er han hjemme igen og skal påbegynde arbejdet på sit sjette album.

- Så kommer den her stilhed, hvor man skal finde ud af, hvordan man skal starte på den næste ting.

Dokumentar i Trentemøllers fodspor

Scenen stammer fra den nye dokumentarserie ”I Trentemøllers Rige”. I aften ruller tredje og sidste afsnit af serien så over skærmen på DR3.

Som fluen på væggen følger seerne tilblivelsen af Trentemøllers seneste udspil ”Fixion” og kommer samtidig helt tæt på en af dansk musiks største – men også mest private - stjerner.

Se Trentemøller fortælle om at skulle starte på en ny plade.

Armeret med et kamera har tv-tilrettelægger Julie Runa sammen med Thomas Jessen, der er tilrettelægger og fotograf, fulgt musikeren på tæt hold i over to år.

Fik opbygget et tillidsbånd

Projektet har bragt dem til alt fra Berlin til Bratislava, og med over 200 timers materiale i kassen, er de kommet tæt ind på Trentemøller - eller Anders, som han egentlig hedder til fornavn.

- Normalt siger han nej til rigtig mange ting, og særligt ting, der ikke drejer som om hans musik, men Anders har faktisk været meget ærlig gennem det her forløb, fortæller Julie Runa, der tidligere har arbejdet på DR3 serien "Nyt Blod" og fulgt navne som Ulige Numre og Mø helt tæt på.

- Det særlige ved det her projekt er, at vi har filmet over så lang en periode. Det er sjældent, at man får mulighed for det. Og som tiden går, får man jo bygget et tillidsbånd op, der gør, at man pludselig kan snakke om personlige ting som ens opvækst eller ungdomsår. Det har været vigtigt for fortællingen.

Benhård kunstner og sød nørd

Og netop Trentemøllers opvækst fylder en del i programmet. Som barn stammede han en del, og hans problemer var til tider en hæmsko for ham. I stedet brugte han musikken som et tilflugtssted.

- Musikken var helt klart det helle, som jeg havde brug for som barn. Et univers, hvor jeg følte, at det var mig, der bestemte, fortæller Trentemøller i et af seriens afsnit.

Se Trentemøller fortælle om sin barndom her.

For folkene bag programmet, har det været interessant at dykke ned i Trentemøllers forhold til musikken.

- Han har både den her umiddelbare begejstring og er super nørdet, men er samtidigt en benhård kunstner, der kæmper for det, han tror på, og virkelig brænder for sin musik.

- Dét har været sjovt at komme ind bagved. Hvad er det, der gør, at han er så målrettet og benhård i de ting, han gør med sin musik, men samtidigt bare er sød og helt nede på jorden.

Mandag aften løber tredje og sidste afsnit af serien så over tv-skærmene. Julie Runas forhåbning er dog, at materialet senere kan blive klippet ned til en film til udlandet, så Trentemøllers mange udenlandske fans, også kan komme helt tæt på den danske stjerne.

Mandag aften kan du se tredje og sidste afsnit af "I Trentemøllers Rige" kl. 21:15 på DR3.

Du kan også se samtlige afsnit her i DR tv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk