Game of Thrones er slut - men der er allerede nye serier på vej fra Westeros

Nye spinoffs og prequels på 'Game of Thrones' er i gang med at blive lavet.

Sidste afsnit af 'Game of Thrones' kom på streamingtjenesten HBO Nordic i nat. (© HBO Nordic)

Bare rolig. Du kan sagtens læse videre, selvom du ikke har set finaleafsnittet af 'Game of Thrones'. Denne artikel er spoilerfri.

Mange af os har bidt negle, siddet yderst på stolekanten - og nogle har endda stået op midt om natten for at følge med i tv-serien 'Game of Thrones'. Men nu er det slut.

Det sidste afsnit af en af verdens største tv-seriefænomener er rullet over skærmen, men hvis du ikke kan få nok af Westeros og White Walkers, så er der håb forude.

HBO, der har produceret 'Game of Thrones', er nemlig allerede i gang med at brygge på idéer til nye tv-serier, der foregår i samme univers.

Endnu er det meget sparsomt med informationer om, hvad der er i gang med at blive udviklet, fortæller Frederik Dirks Gottlieb, der er DR's serieekspert.

Alligevel forsøger han herunder at give sin vurdering af, hvad vi kan se frem til af nyt fra Westeros.

Forfatter: Tre serier bevæger sig fremad

Forfatteren bag 'Game of Thrones'-bøgerne, George R.R. Martin, har tidligere i maj på sin blog skrevet, at der blev arbejdet på hele fem nye serier, der skulle tage over efter 'Game of Thrones'-succesen, og at tre af dem bevægede sig fremad på fornuftig vis.

I bloggen skrev han også, at en af dem – med arbejdstitlen 'The Long Night' – vil blive filmet senere i år, og at de to andre stadig er i gang med at blive skrevet.

Serien vil, ifølge blandt andet Variety, foregå flere tusinde år før 'Game of Thrones' og menes at handle om kampen mellem The White Walkers, menneskene og The Children of the Forest, der skabte The White Walkers.

- Jeg kan godt være lidt nervøs, lyder det dog fra Frederik Dirks Gottlieb.

Han peger på, at kvaliteten i 'Game of Thrones' ifølge ham er faldet i de sæsoner, hvor man ikke har kunnet tage udgangspunkt i George R.R. Martins bøger, fordi de ikke var færdigskrevne.

- Selvom jeg vil glæde mig til at se serien, så er jeg nervøs for, om den vil få det samme George R.R. Martin-fingeraftryk som 'Game of Thrones', fordi der i den var så meget materiale at bygge tv-serien på, siger han.

Pas på nostalgifælden

Når man forsøger at lave spinoffs eller prequels af en populær serie, er den største faldgrube, ifølge Frederik Dirks Gottlieb, nostalgifælden.

- Hvis man bare refererer til det, vi i forvejen kender, og som vi synes, er charmerende, så ender det tit med at blive knap så interessant. Der er det en fordel, at den nye serie forventes at foregå lang tid før begivenhederne i 'Game of Thrones', siger han.

'The Long Night' har ifølge flere medier Naomi Watts i hovedrollen, men det vides endnu ikke, hvornår den - eller de andre serier på tegnebrættet - i givet fald vil kunne ses på tv.

Naomi Watts forventes at spille med i den kommende prequel af 'Games of Thrones', der foregår lang tid før den nu afsluttede serie. (Foto: pool © Scanpix)

Alle sæsoner - og dermed også det sidste afsnit af 'Game of Thrones' - kan ses på HBO Nordic.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk