Game of Thrones-stjerne blev tvunget på slankekur og til at træne: Det sker ikke kun for kvinder

Forskruede kropsidealer i Hollywood er også et problem for mandlige skuespillere.

Richard Madden fik sit store internationale gennembrud i rollen som Robb Stark i HBO-serien 'Game of Thrones'. (© HBO Nordic)

- Jeg har haft adskillige job, hvor jeg er blevet bedt om at tabe mig og begynde at træne.

Sådan siger den skotske skuespiller Richard Madden, der særligt er kendt fra hitserierne 'Game of Thrones' og 'Bodyguard', til britiske Vogue.

Dermed hejser den 32-årige Golden Globe-vinder et flag for, at det ikke kun er kvindelige skuespillere, der stadig kæmper med at skulle ligge under for særlige kropsidealer.

- Vi er med til at fremstille et meget urealistisk kropsideal, siger Richard Madden og uddyber:

- Efter en periode med sparsom indtag af mad, træning to gange om dagen og absolut ingen kulhydrater for at være klar til de her scener, kigger mine skuespillerkolleger og jeg nogen gange på hinanden og siger: 'Vi understøtter jo bare det lort, som vi selv kæmper imod'.

Richard Madden vandt i år en Golden Globe for sin rolle i serien 'Bodyguard'. (Foto: Sophie Mutevelian © Netflix)

Det 'lort' er kropsidealerne på skærmen, som hylder den tonede, trænede og til tider udsultede krop.

I interviewet fortæller Richard Madden også om oplevelsen af at blive nevet i sine deller og at få udleveret kostumer så kropsnære, at de føles som korsetter:

- Det sker ikke kun for kvinder. Det sker også for mænd hele tiden, understreger han.

For tyk til sin egen film

I 2012 fortalte skuespiller Jason Segel, særligt kendt for sin rolle som Marshall Eriksen i serien 'How I Met Your Mother, i tv-programmet 'Late Show with David Letterman', hvordan han blev bedt om at tabe knap 16 kilo til sin rolle i filmen 'The Five-Year Engagement'.

Ellers ville publikum ikke tro på, at Emily Blunt, som spillede hans forlovede, ville have lyst til at være sammen med ham, var argumentet.

Det var i øvrigt en film, som Jason Segel selv havde været med til at skrive.

Jason Segel sammen med skuespiller Emily Blunt under presseturen til filmen 'The Five Year Engagement': En film hvor Segel blev bedt om at tabe 16 kilo for at virke som en mere troværdig partner til en kvinde som Emily Blunt. (Foto: Dave M. Benett © 2012 Dave M. Benett)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk