Golden Globe-vinder til Susanne Bier: 'Jeg vil følge dig til helvedes forgård'

Selvom hun ikke selv fik en statuette med hjem, blev skuespillerne i miniserien 'Natportieren' rigeligt belønnet ved nattens Golden Globe-uddeling. Og de havde pæne ting at sige om deres instruktør.

Den danske instruktør Susanne Bier var nomineret i Golden Globe-kategorien 'bedste miniserie eller tv-film' for 'Natportieren'.

Selvom Susanne Bier selv måtte gå tomhændet hjem, blev hendes miniserie rigeligt belønnet. Hele tre af seriens skuespillere: Hugh Laurie, Tom Hiddleston og Olivia Colman, fik statuetter for deres præstationer i 'Natportieren'.

- Det er så fedt. Som instruktør er det så superfedt at se tre skuespillere få priser. Det er så æresfuldt, og det kan ikke blive meget bedre, lyder det fra Susanne Bier i Los Angeles, mens resten af ’Natportieren’-holdet fester videre til Golden Globe-festen.

Vil følge hende hele vejen

Hugh Laurie var den første skuespiller fra 'Natportieren', som modtog en pris. Og selvom han lige var ved at glemme Susanne Bier i farten, havde han pæne ting at sige om sin instruktør.

- Sidst og allervigtigst, den fantastiske Susanne Bier, som jeg ville følge hele vejen til helvedes forgård.

Susanne Bier på den røde løber inden showet og Tom Hiddleston (t.v.) og Hugh Laurie (t.h.) på scenen.

Tak til dem, der 'reparerer verden'

'Natportierens' anden Golden Globe-prismodtager, skuespilleren Tom Hiddleston, havde en særlig tak i ærmet, da han skulle takke for sin pris.

- Jeg var for nyligt i Sydsudan med FN's Børnefond. Jeg laver en smule arbejde for dem og forsøger at sprede ordet så godt, som jeg kan.

Tom Hiddleston fortalte, at han under et udgangsforbud havde mødt en gruppe unge nødhjælpsarbejdere i et cafeteria. De fortalte, at de en måned forinden havde set hele 'Natportieren' under en beskydning.

- Ideen om at vi kunne give noget hjælp (relief) og underholdning til dem, der reparerer verden der, hvor den er gået i stykker, gjorde mig utroligt stolt. Jeg dedikerer den her (prisen, red.) til dem derude, som gør deres bedste.

Den tredje vinder for 'Natportieren', skuespillerinden Olivia Coleman, var ikke til stede ved aftenens prisuddeling.

Flere priser end storfavoritten

Selvom Susanne Bier ikke fik sin egen statuette, er hun naturligvis glad for skuespillernes priser.

- Nu var Olivia her desværre ikke. Men da Hugh fik den, var jeg rørt, og da Tom så fik den, så var det fantastisk. De har været fantastiske og geniale på hver deres måde, de tre skuespillere. Alle regnede med, at 'O.J' (serien 'The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story', red.) ville få dem alle. Men vi fik flere priser end den, siger en lykkelig Susanne Bier.

Du har selv både fået en Oscar, en Golden Globe og Emmy for dine film og tv-serier. Hvad er dit næste store mål?

- Noget godt og en ny, god historie. Jeg er ikke styret efter priser, men efter hvad jeg har lyst til, siger Susanne Bier, inden hun takker af for at gå tilbage til efterfesten.