Golden Globes bød på lunken vært, uheldig misforståelse og politisk brandtale

På trods af en ret flad indsats fra værten bød året prisshow alligevel på en enkelt kontrovers eller to.

Talkshowværten fra 'The Tonight show', Jimmy Fallon, var vært ved årets Golden Globe prisuddeling, der fandt sted på 'The Beverly Hilton' i Beverly Hills. (Foto: handout © Scanpix)

Som altid var champagneglassene fyldte og kavalergangene dybe, da årets mange prisuddelinger blev indledt natten til mandag med tv- og filmprisen 'Golden Globes'.

Hvor Golden Globes tidligere har budt på både bidsk og små-fordrukken satire samt rasende rørende øjeblikke, var årets show dog en lidt mere stille affære.

En af årsagerne til den lidt mere lunkne linje ved prisshowet, der adskiller sig fra både Emmy prisuddelingen og Oscarshowet ved at holde baren pivåben undervejs, var årets vært, Jimmy Fallon.

Golden Globes har tidligere udmærket sig ved at hyre skarpe komikere som f.eks. Ricky Gervais, eller Tina Fey og Amy Pohler, der alle har formået at få det halve Hollywood på nakken med deres bidende kommentarer om alt fra Scientology til voldtægtsanklagerne mod Bill Cosby.

Men der var hverken bid eller pisk ved Jimmy Fallons værtsskab, der lod det blive ved et par halvhjertede tjat til den kommende præsident, Donald Trump.

- Generelt var monologen ubehagelig. Vittighederne var forslidte, og Fallons gimmicks var mere trættende end charmerende, skriver Vanity Fairs anmelder.

Lidt den samme vurdering har filmmagasinet Variety, der konkluderer, at Fallon alt i alt var den mindst mindeværdige del af prisshowet.

Brandtale fra Streep

Meryl Streep på scenene med Cecil B. DeMille-prisen i favnen. (Foto: handout © Scanpix)

Der skulle en kvinde på scenen, før det for alvor føg med gnister om alt fra fremmedhad til journalisters ansvar i den politiske debat. De kom, da Meryl Streep indtog scenen for at modtage den prestigefyldte Cecil B. DeMille-pris for hendes mangeårige karriere.

I takketalen kom Meryl Streep både ind på, hvordan hun mener multikultur fremmer samfundet og kunsten. Som eksempel fremhævede hun en række af de tilstedeværende skuespilleres forskellige oprindelseslande og forskelligheden i deres film og tv-roller.

'Hvis I sparker dem ud, så vil I ikke få andet at se end fodbold og kampsport', lød det blandt andet fra Meryl Streep, der på trods en hæs og forkølet stemme leverede budskabet med en saltsydende intensitet, der i et kort øjeblik gjorde salen tavs.

Tre på stribe til 'Natportieren'

Miniserien 'Natportieren', der bygger på John le Carrés bog af samme navn og er instrueret af Susanne Bier, var nomineret til hele fire priser. Desværre fik Susanne Bier ikke lov til at gentage turen op på scenen som i 2011, hvor hun vandt statuetten for bedste fremmedsprogede film for 'Hævnen'. Til gengæld vandt skuespillerne Hugh Laurie, Tom Hiddelston og Olivia Coleman hver en gylden statuette for deres roller i den dansk-instruerede drama-miniserie.

'Jeg vil følge dig til helvedes forgård', lød de rosende ord fra Hugh Laurie til Bier, da han takkede for statuetten.

I tv-kategorierne blev det derudover til to Golden Globes til hver af de tre tv-serier, 'The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story', 'The Crown og 'Atlanta'

Den anmelderroste musical 'La La Land' ryddede filmkategorierne med i alt syv priser for blandt andet bedste instruktør og manuskript, samt en statuette til musicalens to hovedrolleindehavere, Emma Stone og Ryan Gosling.

En af aftenens overraskelser var prisen for bedste skuespillerinde i en dramafilm, der gik til den franske skuespillerinde Isabelle Hubert for filmen 'Elle', der også vandt for for bedste udenlandske film.

'Hidden Fences' eller noget...

Pharrell Williams (t.h.) på den røde løber sammen med producer Mimi Valdes. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

Men det var ikke kun selve prisuddelingen, der fik opmærksomhed. Allerede på den røde løber, inden Golden Globe-priserne blev uddelt, gjorde den amerikanske journalist Jenna Bush Hager fra NBC-programmet ’Today’ sig lidt uheldigt bemærket ved at blande to titler sammen.

- Så du er nomineret for ’Hidden Fences’, sagde hun til en tydeligt overrasket Pharrell Williams.

Problemet var bare, at Pharrell Williams var nomineret for musikken til 'Hidden Figures', mens Denzel Washington fra 'Fences' var nomineret for bedste skuespiller i drama-kategorien.

En fejl, som af flere på Twitter bliver tolket som et symbol på, at den hvide journalist ikke rigtig interesserer sig for film med sorte skuespillere eller film, der har fået hjælp fra sorte komponister.

Den var 74. gang 'The Hollywood Foreign Press Association' uddelte prisen, der ofte bliver opfattet som en pejling af, hvem der bliver årets store Oscar- og Emmyvindere senere på året.