Tema Oscar 2016

GRAFIK Disse skuespillere har fået flest nomineringer uden at vinde

Oscar-favoritten Leonardo DiCaprio er ikke alene om at have været nomineret mange gange uden at få en statuette med hjem.

(Foto: Grafik: Ninni Munch Pettersson © dr)

De sociale medier imploderer muligvis natten til mandag, hvis ikke Leonardo DiCaprio vinder en Oscar for sin hovedrolle i ’The Revenant’.

Hvorfor?

Fordi den Oscar-løse filmstjerne nu for femte gang er nomineret til en Oscar i en skuespillerkategori, og fordi alle filmeksperter peger på ham som årets mest oplagte vinder.

DiCaprio har da også allerede vundet blandt andet en Golden Globe, BAFTA og SAG Award for rollen.

Oscar 2016

Årets Oscar-uddeling fandt sted 28. februar 2016 i Dolby Theatre i Los Angeles. 'Spotlight' vandt hovedprisen som årets film. 'Mad Max: Fury Road' hev hele seks af de eftertragtede statuetter hjem, mens storfavoritten 'The Revenant' løb med tre - for bedste fotografering, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Leonardo DiCaprio. Ingen af de to nominerede danske film vandt.

Gå til tema

Skulle han alligevel ende med ikke at modtage sin første Oscar-statuette denne weekend, kan han i det mindste trøste sig med, at en række andre skuespillere kender fornemmelsen af at blive forbigået alt for godt.

I grafikken øverst her på siden har vi samlet de 10 kvinder og mænd, der i Oscar-showets historie har været nomineret flest gange i skuespillerkategorierne uden at vinde en Oscar.

Dog skal det lige tilføjes, at manden i toppen af listen, Peter O’Toole, fik tildelt en æres-Oscar i 2002 som en form for plaster på såret.

Og faktisk har Leonardo DiCaprio bejlet til endnu en Oscar – dog uden for skuespillerkategorierne.

Det gjorde han, da han i 2014 var nomineret som producer på ’The Wolf of Wall Street’. DiCaprio var også nomineret for sin hovedrolle i samme film det år, men gik altså hjem uden en pris i begge kategorier.

Dr.dk dækker Oscar-showet direkte hele natten til mandag.

Leonardo DiCaprio er langt fra den eneste med mange Oscar-nomineringer i bagagen, som endnu ikke har vundet.Læs mere...

Opslået af DR Nyheder på 27. februar 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve