Guide til Guldpalmen: La Vie d'Adèle

To unge, smukke piger i et trekantsdrama er af mange franske bud på en palmevinder.

La Vie d'Adèle handler om den 15-årige Adèle, der står midt i en spirende start på sin seksuelle identitet. Hun kurtiseres af en mand, men er samtidig draget mod en pige. (Foto: Pressefoto)

Op til Cannes-festivalen vil filmanmelder og vært på DR Ks filmprogram Filmselskabet, Maria Månson, gennemgå og vurdere de palmenominerede film.

Instruktøren:

Abdellatif Kechiche (1960) er født i Tunesien, men har boet det meste af sit liv i Frankrig. Han startede sin karriere i filmbranchen som skuespiller. Han debuterede som instruktør i 2000 med filmen Political refugee, der var i konkurrence på Venedigs filmfestival. Det er første gang Kechiche er nomineret til palmen. Kechiches film er ofte skudt med lange indstillinger og i et roligt tempo, så spænding og karakterudvikling har masser af plads.

Filmen:

Filmen er baseret på en tegneserie af Julie Maroh og handler om den 15-årige Adèle, der står midt i en spirende start på sin seksuelle identitet. Hun kurtiseres af en mand, men er samtidig draget mod en pige.

Hvem er med?:

Kechiche bruger ofte amatørskuespillere, men i denne film har han valgt et af Frankrigs største stjerneskud Léa Seydoux. Lige nu er hun modehuset Pradas officielle ansigt, herhjemme kunne vi nyde hende tidligere på året i den fremragende oscar-shortlistede Drengen fra Bjerget. I hovedrollen finder vi en ung pige, Adèle Exarchopoulos,.. kun 19 år gammel. Jeg har ikke set hende i nogle film, men hun har spillet med i nogle franske indie-flix bl.a. Nolwenn Lemesles Pieces of me.

Vinder den?:

Det er sådan en film, som det er meget svært at placere som et nej eller et ja. Umiddelbart virker den ikke som en film, der vil få juryens hjerter til at slå hurtigere. Jeg tror historien er for lille. Måske det kan blive til en pris til de to unge, smukke skuespillerinder?