Guide til Guldpalmen: Relatos salvajes (Wild tales)

I sit hjemland Argentina er han berømt for en tv-serie. Han er ikke bange for at mikse genrer, hvilket også skulle gælde 'Wild tales'.

Der er ikke blevet videregivet særlig meget information om filmen 'Wild tales', men angiveligt skulle den bestå af en masse forskellige fortællinger. (© Warner Bros. Pictures Argentina)

Cannes filmfestival løber af stablen fra den 14. til den 25. maj. Maria Månson fra Filmselskabet på DR K har lavet til en udførlig introduktion til hver film, som deltager i hovedkonkurrencen.

Instruktøren:

Damian Szifron er fra Argentina og er i sit hjemland kendt som manden bag en succesfuld tv-serie ved navn 'Los Simuladores' (2002-03).

Han debuterede som spillefilmsinstruktør i 2003 med filmen 'El fondo del Mar'.

Szifron er ikke bange for at blande genrer, hvilket hans anden spillefilm 'Tiempo de Valientes' (2005) er et eksempel på.

Her mixer han komedie med adventure, art-house og krimi-film. Det er første gang Szifron har en film på Cannes.

Filmen:

Szifrons film i hovedkonkurrencen hedder 'Relatos Salvajes' eller 'Wild Tales' som den engelske titel lyder.

Den er co-produceret med Pedro Almódovars produktionsselskab.

Der er ikke sluppet meget ud om filmen, men den skulle angiveligt være en række vignetter med selvstændige historier, som kombinerer komedie, krimi, spænding og vold. Ja, det kan jo ende mange steder.

Hvem er med?

I en af hovedrollerne ses Ricardo Darin, der spillede med i 'Øjnenes hemmelighed', der vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2009.

Over for ham spiller Darío Grandinetti, der også havde en rolle i Almodóvars 'Tal til Hende' (2002).

Vinder den Guldpalmen?

Kombinationen af de mange genrer er jeg ikke sikker på taler for filmen som vinder, og hvis man kigger på de forskellige odds hos bookmakerne, så ligger den også i den sidste fjerdel af feltet.

Men det er også svært at bedømme, når så lidt er sluppet ud om den.

Facebook
Twitter