Gul homo-Power Ranger skaber debat i Rusland: Må ikke ses af børn under 18

Rusland hæver aldersgrænsen for ny Power Rangers-film efter hård kritik af dens homoseksuelle indhold.

  • Den nye Power Rangers-film har skabt stor debat i Rusland på grund af en homoseksuel karakter. (Foto: © Kimberley French, Nordisk Film)
  • Det er den gule, homoseksuelle Power Ranger, spillet af Becky G, der særligt har fået russiske politikere til at se rødt. (Foto: © Kimberly French, Nordisk Film)
  • Power Rangers havde premiere i Danmark den 23 marts. (© Nordisk Film)
1 / 3

For få uger siden var det den aktuelle Disneyfilm 'Skønheden og Udyret', der fik russiske politikere op af de folkevalgte sæder på grund af dens homoseksuelle sidehistorie mellem to af karaktererne. Det resulterede i, at filmen fik en aldersgrænse på 16+ år.

Og fredag var den så gal igen. Her måtte den russiske distributør af Power Rangers, WDSSPR, melde ud til landets biografer, at den nye Power Rangers-film ikke længere må ses af børn og unge under 18 år.

Filmen, der havde premiere i Danmark 23. marts, var ellers i første omgang vurderet egnet til personer over 16 år, men er altså nu blevet tildelt den højest mulige aldersgrænse.

Kritiseres for homoseksuel karakter

Distributøren er ikke kommet med nogen forklaring på, hvorfor man pludselig har valgt at hæve aldersgrænsen, men ændringen følger i kølvandet på flere politikeres hårde kritik over for filmens LGBT-indhold.

Blandt andet har parlamentsmedlemmet Vitaly Milonov kritiseret filmen for den homoseksuelle karakter, den gule ranger Trini, der bliver spillet af den vietnamesiske skuespiller Becky G.

Det var også Vitaly Milonov, der for bare to uger siden henvendte sig til det russiske kulturministerium med kritik af Skønheden og Udyrets homoseksuelle indhold, der efterfølgende resulterede i, at aldersgrænsen blev sat til personer over 16 år.

Noget, der ikke er kutyme for Disneyfilm i Rusland.

Hans kritik gik ifølge The Guardian blandt andet på, at filmen indeholdt 'perverterede seksuelle relationer', som ville være i direkte modstrid med en russisk lov, der skal undgå 'homoseksuel propaganda for mindreårige'.

- Jeg er overbevist om, at det vigtigste staten kan gøre for vores børn er at beskytte dem mod verdens urenheder, udtalte Vitaly Milonov om Disneyfilmen ifølge The Guardian.

Rusland er ikke det eneste sted, hvor homoseksualiteten i 'Skønheden og Udyret' har skabt stor debat. Lande som Kuwait og Malaysia har også overvejet censur på grund af den homoseksuelle flirt mellem karaktererne Gaston og Le Fou.