Gustav har kun lavet én film - nu hyrer Hollywood-superstjerne ham til sit næste projekt

Den danskuddannede instruktør Gustav Möller skal lave endnu en film med Jake Gyllenhaal.

Mens Gustav Möller (tv.) står over for at skulle lave sin første engelsksprogede film, har Jake Gyllenhaal for længst slået sit navn fast som et af de helt store i Hollywood, blandt andet takket være filmene 'Brokeback Mountain', 'Donnie Darko' og 'Nightcrawler'. (Foto: Nicolai Lorenzen/Han Myung-Gu © Ritzau Scanpix/Getty Images)

Den amerikanske, Oscar-nominerede filmstjerne Jake Gyllenhaal er tydeligvis fan af den danskuddannede filminstruktør Gustav Möller.

Möller, der egentlig er født i Sverige, men bosat i Danmark, fik i 2018 et massivt gennembrud herhjemme og i udlandet med thrilleren 'Den skyldige', der blandt andet vandt hele syv Robert-priser og publikumsprisen på den anerkendte Sundance Film Festival i USA.

Og blandt de mange fans af filmen er altså den amerikanske skuespiller Jake Gyllenhaal.

Faktisk er han så begejstret for filmen, at han for længst har købt rettighederne til at få den genindspillet i USA – med sig selv i hovedrollen og med Gustav Möller tilknyttet som producent.

Inden dén film overhovedet har ramt det store lærred, har de to mænd dog netop afsløret, at de sammen barsler med endnu en film – denne gang med Gustav Möller i instruktørstolen.

Det er med andre ord første gang, at den herboende instruktør skal instruere en engelsksproget film.

- Det er vildt spændende! Jeg glæder mig rigtig meget, og Jake Gyllenhaal er jo en fantastisk skuespiller, siger Gustav Möller.

Vil gerne både underholde og udfordre

Makkerparrets nye film hedder 'Snow Blind' og er baseret på en tegneseriefortælling med samme titel af den britiske forfatter Ollie Masters.

Tegneserien handler kort fortalt om en high school-elev ved navn Teddy, der får vendt helt op og ned på sit stille liv i en lille by i Alaska, da han deler et uskyldigt billede af sin far på nettet.

Så ligesom Gustav Möllers første film er der også denne gang tale om en spændingsfilm.

- Jeg kan godt lide, at det er medrivende for publikum samtidig med, at der er nogle stærke karakterer og en dybere fortælling. Den der grundlæggende blanding af at underholde og udfordre vil jeg gerne have i alle mine film, siger Gustav Möller.

Instruktøren kan dog endnu ikke afsløre så voldsomt meget om filmen 'Snow Blind', der har været på tegnebrættet i et års tid.

- Vi er stadig i gang med at sætte det hele sammen. Indtil videre er vi på det stadie, hvor vi har mig som instruktør, Jake Gyllenhaal i en hovedrolle og Patrick Ness som manuskriptforfatter, siger instruktøren, der har holdt mange møder over Skype og Zoom med det amerikanske hold under coronakrisen.

Her ses Gustav Möller på scenen sammen med filmstjernen Jake Gyllenhaal i januar sidste år under en præsentation af den danske film 'Den skyldige' i New York. (Foto: Kristina Bumphrey/Starpix/Shutte © Scanpix)

Har ellers ikke en Hollywood-drøm

At Gustav Möller har fået stablet et så fint samarbejde på benene med en stjerne af Jake Gyllenhaals kaliber, er han taknemmelig for.

Og samarbejdet giver på mange måder god mening.

- Jeg er stor fan af mange af de film, Jake Gyllenhaal har lavet de seneste ti år – det er den slags film, jeg også gerne selv vil lave – og han har åbenbart haft det på samme måde med 'Den skyldige'. Så vi har helt sikkert en fælles smag og det samme syn på film, siger Gustav Möller og fortsætter:

- Men mere end noget andet er han en fantastisk skuespiller. Og det er dét, jeg synes, der er noget af det vildeste ved at lave en film i USA, for jeg har egentlig ikke den der Hollywood-drøm. For mig handler det mere om alt det talent, der er at arbejde sammen med derovre.

Inden Gustav Möller når til at instruere Jake Gyllenhaal, er alt hans fokus dog på en ny dansk film, der skal optages næste år hos Nordisk Film. Den kan han i øvrigt heller ikke sige så meget om endnu, men den når altså at udkomme før 'Snow Blind'.

Facebook
Twitter