Gymnasieliv, piger og pligter: Se interview med 17-årig kronprins Frederik

Se kronprinsen blive interviewet dagen inden, han trådte ind i de voksnes rækker.

- Er det ikke irriterende, at du ikke kan gå i biografen, og at du ikke kan bage på en pige, uden at det står i avisen dagen efter?

Sådan lød et af de frimodige spørgsmål, som DR-journalisten Poul Jørgensen i 1986 stillede en ganske ung kronprins Frederik, da han interviewede ham dagen inden kronprinsens store 18-års fødselsdag.

Under interviewet, hvor kronprinsen er iført afslappet træningstøj - og hvor man i øvrigt kan se lillebror prins Joachim spille tennis i baggrunden - falder snakken blandt andet på hans gymnasietid på Øregård Gymnasium, på hans fritidsinteresser - og naturligvis på det ansvar og de pligter, der venter ham i voksenlivet.

I videoen øverst kan du se hele Poul Jørgensens interview med kronprins Frederik, hvor den unge charmør elegant besvarer ovenstående pige-spørgsmål med et:

- Sådan nogle ting holder man meget diskret.

Husk i øvrigt at fejringen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag fortsætter hele weekenden og kulminerer i morgen med et storslået fødselsdagsshow, 'Hele Danmark fejrer kronprinsen', på DR1 fra klokken 20.

Facebook
Twitter