Hackere har offentliggjort spritnye afsnit af HBO-serier

Flere serier, som endnu ikke er blevet vist, er blevet lækket af hackere, efter at HBO har været udsat for et længerevarende hackerangreb.

Issa Rae (th.) har skabt serien 'Insecure', som er blevet lækket. Hun og Yvonne Orji (tv.) er med på rollelisten. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

Flere endnu ikke viste tv-serier fra HBO er røget på nettet, efter at selskabet er blevet udsat for et hackerangreb, som stod på under flere uger.

Det drejer sig blandt andet om afsnit fra serier som ’Insecure’, ’Curb Your Enthusiasm’, ’Ballers’ og HBO's næste store satsning, ’The Deuce’.

Det skriver Associated Press.

Hackerne brød ind på HBO’s computere for nogle uger siden og har efterfølgende publiceret dokumenter med detaljer om en kommende episode af ’Game of Thrones’. Men det seneste læk har ikke ført til, at endnu ikke viste episoder af den populære tv-serie er blevet lækket.

HBO, der er ejet af underholdningsgiganten Time Warner, har ifølge flere medier forsøgt at få hackerne til at lade være med at offentliggøre det stjålne indhold ved at tilbyde penge.

Men det har altså vist sig ikke at være nok, da nyt indhold blev offentliggjort i går.

Læk kan både skade og skabe opmærksomhed

HBO har i går fortalt, at selskabet ikke ønsker at kommentere det seneste læk, da det skaber mere mediebevågenhed.

- Hackeren vil angiveligt fortsætte med at dele små stjålne bidder og informationer i forsøget på at skabe opmærksomhed i medierne. Det er et spil, vi ikke vil deltage i, står der i mailen til Associated Press.

Frederik Dirks Gottlieb er serieekspert og kendt fra blandt andet P3, siger, at lækagen potentielt kan være skadelig, hvis centrale dele af handlingen bliver afsløret. Men han mener også, at lækagen kan være en fordel.

- Det lyder lidt kynisk, men jeg tænker, at alle streamingtjenester har brug for omtale, når der er så meget konkurrence. I virkeligheden får en lækage af dette omfang en serie til at fremstå meget vigtig. At noget er lækket, og alle bliver helt forargede, siger han.