Han er den nye Carl Mørck: Overtager hovedrollen i kæmpe filmsucces

Skuespilleren Ulrich Thomsen afløser Nikolaj Lie Kaas i den populære rolle.

Ulrich Thomsen overtager rollen som Carl Mørck fra kammeraten Nikolaj Lie Kaas. De to har i øvrigt spillet sammen adskillige gange tidligere, blandt andet i 'Blinkende Lygter', 'Brødre' og 'Adams Æbler'. (Foto: © Jasper J. Spanning, Nordisk Film)

De sidste mange år har vi været vant til at se Nikolaj Lie Kaas spille antihelten og vicekriminalkommissæren Carl Mørck i filmatiseringerne af Jussi Adler-Olsens bøger om politiets Afdeling Q.

Men nu overtager Ulrich Thomsen hovedrollen i den kommende 'Marco Effekten', der lægger sig i forlængelse af filmseriens seneste biografhit, 'Journal 64'.

Det oplyser Nordisk Film.

Ved Thomsens side vil vi se Zaki Youssef, der for nylig var aktuel i filmen 'Danmarks Sønner'. Han overtager nemlig rollen som Mørcks makker Assad, der i de tidligere film blev spillet af Fares Fares.

Zaki Youssef overtager rollen som Assad fra Fares Fares. Zaki Youssef modtog i 2011 Reumerts Talentpris og har siden haft stor succes som både dramatiker og skuespiller på de skrå brædder. På tv har han medvirket i serier som 'Rita' og 'Grand Danois'. Rollen i 'Marco Effekten' bliver hans største filmrolle til dato. (Foto: © Jasper J. Spanning, Nordisk Film)

Dermed har 'Marco Effekten' sikret sig et stærkt hovedrollepar, udtaler filmenes producent Mikael Rieks.

- Med en lang række danske og internationale film og tv-serier bag sig har Ulrich Thomsen markeret sig som international karakterskuespiller. Og sammen med Zaki Youssef (...) vil vi skabe et nyt og interessant makkerpar i dansk film, siger han.

'Marco Effekten' instrueres af den danske, Oscar-nominerede filminstruktør Martin Zandvliet, der er kendt for filmene 'Under sandet' og 'Dirch'.

Flere Mørck-film på vej

Forfatter Jussi Adler-Olsen glæder sig meget til at se historien omsat til film og indleder sit samarbejde med Nordisk Film 'med stor åbenhed og nysgerrighed'.

- 'Marco Effekten' er min femte fortælling om Afdeling Q og mit forsøg på at vise, hvordan korruption og grådighed rammer den vestlige verden – en historie, som er mere relevant nu end nogensinde før, udtaler forfatteren.

Her ses Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i den seneste 'Journal 64', der med sine mere end 750.000 solgte billetter kan bryste sig af at være sidste års mest sete film i de danske biografer. (Foto: © Henrik Ohsten, Nordisk Film)

Det er ingen hemmelighed, at Jussi Adler-Olsen ikke har været stor fan af de tidligere filmatiseringer, der er blevet lavet af filmselskabet Zentropa.

- Zentropas film ligger langt fra mine bøger, og meget tyder på, at jeg får mere indflydelse i forbindelse med de næste film, sagde Jussi Adler-Olsen til Ritzau i 2016, da rettighederne overgik til Nordisk Film.

Og der er udsigt til flere film om den bistre knudemand Carl Mørck og hans kolleger.

Adler-Olsen udgiver den 14. juni sit ottende bind i serien, der har fået titlen 'Offer 2117' – og forventningen er, at Nordisk Film skal producere filmatiseringer af alle resterende og kommende bøger.