'Han er hverken den bedste sanger eller danser': Men nu får Robbie Williams sin egen film

Til sommer begynder optagelserne til en kommende film om Robbie Williams liv.

Filmene om Freddie Mercury og Elton John har sammenlagt indtjent mere end en milliard dollars. Det tog skal Robbie Williams nu køre med på, og til sommer starter optagelserne til filmen om den succesfulde popstjernes liv. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

- And through it aaaaaaaall, she offers me protection!

De fleste kan synge højt og dybtfølt med på Robbie Williams' 'Angels'. Hvad enten det er til en af hans mange koncerter, der ofte bliver udsolgt på rekordtid, eller på en bar, hvor nogen har smidt en flad fællessangsfemmer i jukeboxen.

0:00

Men snart kommer vi også til at sidde i biografmørket og synge med på den britiske musikers sange.

For i tråd med de senere års filmtrend med biografiske film om vor tids store musikere, er det nu blevet Robbie Williams tur til at få sin egen film.

I 2018 indtog 'Bohemian Rhapsody' om Queen-forsangeren Freddie Mercury alverdens biografer, mens det året efter var 'Rocketman' om Elton Johns liv, der tog turen rundt i biografsalene. Begge film høstede store roser hos anmelderne, ligesom de også blev taget flot imod af publikum.

Om filmen om Robbie Williams med titlen 'Better Man' kommer til at få samme søde skæbne, vil tiden vise. Men det tunge skyts er i hvert fald kørt i stilling for at give filmen de bedste betingelser for at blive en succes. Det er nemlig instruktøren Michael Gracey, der tidligere har instrueret film- og musicalhittet 'The Greatest Showman' i 2017, der skal stå bag filmen.

I et interview med Deadline fortæller instruktøren, at filmen kom i stand i forlængelse af en række samtaler mellem ham og Robbie Williams. De startede med at tale sammen efter succesen med 'The Greatest Showman' og brugte nogle år på at finde på den rette indgangsvinkel til filmen.

Instruktøren fortæller, at sangerens musik naturligvis kommer til at fylde en stor del af filmen, men bliver mere kryptisk omkring, hvorvidt Robbie Williams selv kommer til at figurere på skærmen.

- I forhold til hvordan vi kommer til at repræsentere Robbie i filmen, er det tophemmeligt. Jeg vil gerne gøre det på en original måde. Jeg kan huske, hvordan jeg gik i biografen som barn og visse film blæste mig bagover og fik mig til at tænke: "Jeg har aldrig set noget som det her".

- Og jeg vil gerne give publikum den samme oplevelse. Det er så vigtigt, når de ser filmen, at de tænker: "Jeg har aldrig set noget som det her", lyder det fra Michael Gracey.

Robbie Williams startede sin karriere som 16-årig i boybandet Take That, der bestod af - fra venstre - Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange, Robbie Williams og Gary Barlow. (Foto: Dave Hogan © Getty Images)

Ingen berøringsangst overfor nedturene

I modsætning til 'Bohemian Rhapsody' og 'Rocketman', kommer 'Better Man' til at skille sig ud på den måde, at Robbie Williams aldrig har været et vidunderbarn på linje med Freddie Mercury og Elton John, forklarer instruktøren.

- Nogle er født som musikalske genier, og så følger du deres fortælling i en verden, der forsøger at fatte deres genistreger. Men det er ikke tilfældet her.

- Robbie er den jævne mand, der drømte stort og fulgte sine drømme, der tog ham utrolige steder hen. Det gør hans historie meget relaterbar. Han er hverken den bedste sanger eller danser, men formåede alligevel at sælge 80 millioner album.

Michael Gracey fremhæver i den forbindelse den jernvilje, han mener, Robbie Williams besidder, og som filmen kommer til at hylde.

- For os som publikum er det et kig ind i den verden, hvor vi selv var gået efter guldet og havde turde jagte vores uopnåelige drømme, som så mange af os tilsidesætter hver dag.

I samme ombæring afslører instruktøren også, at filmen kommer til at fokusere på de problemer, Robbie Williams har haft igennem sin karriere.

Han har kæmpet med depression, alkoholisme og stofmisbrug i en årrække, og i sine samtaler med Michael Gracey har Williams åbnet op om sine tidligere problemer.

- Hele manuskriptet kom til i forbindelse med de mange snakke, jeg havde med Robbie i hans studie. Vi tændte mikrofonen og talte sammen i timevis. Nogle gange var ikke gode, men så sagde han måske noget i løbet af de sidste fem minutter, der var så ærligt og råt, at det blæste mig bagover.

- Og jeg sad tilbage og tænkte: "Hvis jeg havde siddet og skrevet selv, var jeg aldrig kommet på så geniale replikker".

Filmen har endnu ingen udgivelsesdato men begynder optagelser til sommer.

FacebookTwitter