Han fornærmer alt og alle: Absurd talkshow er tilbage som film

Mellem to bregner bliver de største stjerner udsat for de værste spørgsmål, man kan stille.

- Zach Galifianakis er et undervurderet talent og hans evne til at udstille både sig selv og sine kollegaer, så det både er ubehageligt, sjovt og sigende om de involverede, er uden sidestykke, skriver Frederik Dirks Gottlieb. (© Adam Rose/Netflix)

Det absurde interview-program 'Between Two Ferns' med komikeren Zach Galifianakis som den ubehagelige talkshow-vært, der placeret mellem to bregner stiller alle de fornærmende spørgsmål, er endelig tilbage.

Denne gang i form af en spillefilm på hele 82 minutter.

'Between Two Ferns: The Movie' bygger på det populære internetprogram fra Funny or Die.

Netflix-versionen forsøger at fortælle en mere kødfyldt historie om værten Zach Galifianakis, der står til at miste sit talkshow, hvis ikke han producerer en række interviews med højtprofilerede kendisser.

Som altid flokkes Hollywoods absolutte elite om at være med, og det er lykkedes Galifianakis og instruktør Scott Aukerman at få folk som Keanu Reeves, David Letterman og Matthew McConaughey til at stille op til en række af groteske interviews.

'Between Two Ferns' har altid været blandt mine yndlingsting på internettet.

Udgivelserne på interviewene har været sporadiske, og det kan være svært helt at danne sig et overblik over alle afsnittene.

Men er jeg altid i venteposition til et endnu et godt og modbydeligt grin på bekostning af en eller anden gigantisk Hollywood-kendis.

Zach Galifianakis er et undervurderet talent og hans evne til at udstille både sig selv og sine kollegaer, så det både er ubehageligt, sjovt og sigende om de involverede, er uden sidestykke.

Galifianakis selvtitulerede figur i 'Between Two Ferns' minder om et misundeligt barn, en form for Bamse.

Gæsten agerer Kylling, der gang på gang skal stå imod hans nedladende kommentarer, der oftest fødes ud af misundelse og selvhad.

Og ja, jeg er godt klar over, at stjernerne selv er med på spøgen, men ikke desto mindre giver de meget af sig selv, ligesom fænomenet 'roasting', så der bliver ikke lagt fingre imellem.

Interviewpersonerne skal kunne tage en grufuldt rammende joke, om det så er Benedict Cumberbatch, der i den nye film får hug for sit 'hestelignende ansigt'.

Eller Paul Rudd som Galifianakis kalder for en flot, men uduelig skuepiller.

Selvom den nye film måske ikke er den vanlige 'Between Two Ferns'-instruktør Scott Aukerman og vært Zach Galifianakis bedste stund, og at selve historien er tyndere end en bregne-gren, så fungerer filmen.

Galifianakis gør det, han er bedst til; interviewe og fornærme kendte mennesker mellem de to ikoniske bregner.

Interviewene er desværre kortet ned i filmen, men flere af dem er allerede begyndt at poppe op i deres fulde længde på Youtube.

Er du forvirret over, hvad 'Between Two Ferns' er for en størrelse?

Det skal du ikke være, for her kommer en guide til fem af mine yndlingsafsnit af 'Between Two ferns'.

1

Med Barack Obama

Barack Obama blev placeret mellem de to bregner og udsat for Zach Galifianakis' akavede interviewteknik i 2014 under præsidentens anden periode i Det Hvide Hus. (© Screenshot fra youtube)

'Hvordan er det at være den sidste sorte præsident?'.

Zach holder ikke tilbage, når han stiller spørgsmål – selv ikke hvis det er præsidenten, der er placeret i det varme sæde.

Men Obama tager til genmæle, da det bliver påpeget, at han ikke kan stille op en tredje gang: Det jo ville være ligesom at 'lave en tredje Hangover-film, det fungerer ikke rigtigt vel?'

Her refererer han til de håbløst dårlige efterfølgere til komediefilmen 'The Hangover', som Zach Galifianakis spillede en af hovedrollerne i.

Hvordan det lykkes gæsterne ikke at grine under interviewene, er umuligt at forstå.

Obama er perfekt i rollen og spiller både overbevisende samtidig med, at han kommer med nogle af de bedste og mest vittige comebacks fra en gæst nogensinde.

Instruktør Scott Aukerman har endda udtalt, at gæsterne ikke får noget at vide på forhånd, så alt, hvad der kommer fra dem, er ren improvisation.

Hvilket gør det endnu mere imponerende, at Obama kan præstere lige så godt, hvis ikke bedre end trænede skuespillere og komikere.

Mest provokerende spørgsmål/kommentar fra Zach - med reference til spørgsmålet om Obamas herkomst og fødselsattest:

'Hvilket land holdt du med, da der var vinter OL?'

2

Med Brad Pitt

Brad Pitt besøgte talkshowet i 2014, hvor han blev præsenteret som Bradley Pitts af værten Zach Galifianakis. (© Screenshot fra youtube)

'Du spiller mange roller, hvor du er nazi-hader, hvilket jeg synes er underligt. For du ligner Hitlers drøm.'

Så er Zach Galifianakis i gang, og Brad Pitt – eller Bradley Pitts, som Zach kalder ham – er en værdig modstander.

Ikke fordi han siger så meget, men hans mange år i showbiz giver Zach så meget ammunition.

Mest tåkrummende er det, da han spørger Pitt om, hvordan det var, da han først mødte Angelina Jolie, og tilføjer, om det var ligesom, da Ross mødte Rachel.

Fans af Pitt ved nok, at han dannede par med Jennifer Aniston (som spillede Rachel i 'Venner') i en længere årrække.

Deres brud var i den grad bredt publiceret.

Pitt har næsten svært ved at holde masken, da Zach trykker på sin røde knap og spiller intromelodien fra 'Venner' for at overdøve den akavede tavshed.

Mest provokerende spørgsmål/kommentar fra Zach:

'Er det svært for dig at opretholde en god kulør? For du lever jo i din kones skygge.'

3

Med Natalie Portman

Æstetikken i 'Between Two Ferns' er genkendelig i sin 90'er-agtige opsætning og dårlige kvalitet. Her ses Nathalie Portman i grynet kvalitet, da hun gæstede ‘Between Two Ferns’ I 2009. (© Screenshot fra youtube)

'Du er en succesfuld skuespiller, du er uddannet fra Harvard, du har lavet en masse velgørenhedsarbejde, hvad… er dit telefonnummer?'

I én linje understreger Zach Galifianakis, hvordan en kvinde først og fremmest – selv med alle de bedrifter på CV’et – skal finde sig i at være genstand for en mands begær.

Det er genialt timet, og selvom 'Between Two Ferns' på mange måder er komik, når det er allermest fjollet, så stråler intelligensen alligevel altid igennem.

Mest provokerende spørgsmål/kommentar fra Zach:

'Du barberede dit hoved for din rolle i 'V for Vendetta', har du også barberet din V for vagina?'

4

Med Steve Carell

Da Steve Carell er gæst i det nøgne tv-studie med bregnerne, er det blandt andet til en snak om filmen 'Dinner for Schmucks', som både Carell og Galifianakis medvirker i. (© Screenshot fra youtube)

Som en af få gæster vender skuespiller Steve Carell interviewet på hovedet, og han angriber straks Zach for at undgå selv at modtage de hadefulde kommentarer.

Zach lader til at blive ked af det, men det er selvfølgelig kun et spørgsmål om tid, før han bider igen og kommer med endeløse jokes om Carell relativt store næse.

Kemien mellem Carell og Galifianakis er helt perfekt, og selvom man fornemmer, at de i virkeligheden godt kan lide hinanden, så er de så rutinerede, at de aldrig viser tegn på ikke at kunne holde masken.

Mest provokerende spørgsmål/kommentar fra Zach:

'Er Carell dit rigtige efternavn? Nej? Er det Pinocchio?'

5

Med Bruce Willis

Bruce Willis var forbi programmet i 2010, hvor interviewet om hans karriere og privatliv ikke ender så fredeligt. (© Screenshot fra youtube)

Den klart mest tavse gæst i 'Between Two Ferns'.

Bruce Willis er ellers kendt for at være spydig i interviewsituationer, og man fornemmer også, at han er ved at eksplodere af raseri, da Zach går i gang med at stille provokerende spørgsmål:

'Vidste du, at nogle skuespillere siger nej til roller? Har du nogen planer om at reboote 'The Grumpy Old Men'-filmene?'

Zach Galifianakis kan stille et flabet spørgsmål og give et listigt blik som ingen anden.

Og det er hans vanvittige persona, som i sidste ende gør 'Between Two Ferns' til et must see.

Mest provokerende spørgsmål/kommentar fra Zach:

'Hvem af dine tre børn er din favorit? Ashton?'

Between Two Ferns: The Movie kan streames på Netflix nu. De foregående episoder kan ses på YouTube.