Hans overgreb udløste #MeToo: Nu skal afsløringerne laves til stor Hollywood-film

Historien om #MeToo-bevægelsen og Harvey Weinstein laves nu til spillefilm med Oscar-nominerede kræfter ved roret.

De to journalister fra The New York Times, Megan Twohey og Jodi Kanter, har skrevet en bog om deres efterforskning af skandale-sagen. Det er den, der nu bliver filmatiseret. Zoe Kazan og Carey Mulligan (billedet) skal spille journalisterne. (Foto: Patrick Lewis/Starpix/Shutterstock)

Én mand. 80 kvinder. Og en lavine af hashtags på Twitter.

Sådan startede kendskabet til #MeToo-bevægelsen for mange, da filmproducer Harvey Weinstein blev det første store navn, der blev fældet af bevægelsen, der siden har ramt mange, både i udlandet og herhjemme.

Dén historie bliver nu til filmen 'She Said', der tager udgangspunkt i to The New York Times-journalisters efterforskning af de mange anklager om seksuelle overgreb begået af den amerikanske filmproducer.

Ét tweet satte det hele i gang

Hele sagen tog for alvor fart i oktober 2017.

Her udgav de to journalister fra The New York Times, Megan Twohey og Jodi Kantor, deres første artikel om anklagerne mod Harvey Weinstein.

Samme måned skrev den amerikanske skuespiller Alyssa Milano, der også anklagede Weinstein for seksuelle overgreb, et tweet, der satte internettet i brand og satte skub i det, der hurtigt blev til #MeToo-bevægelsen.

Én artikel blev hurtigt til mange i takt med, at flere og flere kvinder stod frem med deres anklager mod den store filmproducer.

Det blev startskuddet til en lang række anklager mod kendte skuespillere og instruktører i Hollywood, og som siden har bredt sig til andre lande og brancher.

I 2018 vandt journalisterne Megan Twohey og Jodi Kantor Pulitzer-prisen for public service på baggrund af deres dækning af sagen.

Året efter udgav de bestsellerbogen 'She Said: Breaking the Sexual Harrasment Story That Helped Ignite a Movement', der udfolder historien om, hvordan de afdækkede sagen, der strakte sig flere årtier tilbage i tiden - samt hvilke konsekvenser, sagen havde for hele #MeToo-bevægelsen.

Det er altså den bog, der nu bliver til filmen af samme navn.

Her bliver det skuespiller Carey Mulligan, der var Oscar-nomineret for sin rolle i 'Promising Young Woman', der skal spille én af de to undersøgende journalister.

Instruktør Emerald Fennells 'Promising Young Woman' var nomineret til i alt fem Oscar-statuetter i april 2021. Heriblandt en nominering til Carey Mulligan for 'Bedste kvindelige hovedrolle'. Det var dog kun Fennell, der kom hjem med en statuette. Nemlig for 'Bedste originale manuskript'. (Foto: Merie Weismiller Wallace © © Focus Features)

Filmen skal instrueres af Maria Schrader, der står bag Netflix-hittet 'Unorthodox' om en ung kvinde, der flygter fra et ekstremt jødisk miljø.

Stjernerskuespilleren Brad Pitt er en af producerne.

Sidste år faldt der dom over den 69-årige Weinstein, der endte med at blive kendt skyldig i to ud af fem anklager og fik en dom på 23 års fængsel.

Optagelserne til filmen forventes at gå i gang i løbet af sommeren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk