Har du opdaget hende? Ukendt 21-årig dansker har hovedrolle i ny Netflix-film

Den forholdsvis ukendte skuespiller Clara Rugaard står over for sit store gennembrud.

Clara Rugaard spillede med i 'Min søsters børn i Afrika' fra 2013. Nu kan hun ses i Netflix' film 'I Am Mother'. (© Getty Images/WireImage)

- Jeg prøver stadig at forstå, hvad der er sket. Det hele er meget surrealistisk.

Sådan lyder det fra den 21-årige danske skuespiller Clara Rugaard, der pludselig er dukket op på Netflix over hele verden som hovedrollen i den nye film 'I Am Mother'.

Men hvordan i al verden er en - for de fleste danskere i hvert fald - ukendt dansk kvinde fra Hellerup pludselig havnet i så stor en filmsatsning på verdens største streamingtjeneste, hvor hun oven i købet spiller over for den dobbelte Oscar-vinder Hilary Swank?

Jo, hele Clara Rugaards skuespilkarriere begyndte faktisk ved lidt af et tilfælde.

Første gang hun stod på en scene, var i en opsætning af 'Mary Poppins' på Det Ny Teater, hvor hun var 11 år gammel. Den rolle fik hun, fordi hendes far tilfældigvis havde set en annonce i avisen, hvor teatret indkaldte til auditions.

- Jeg endte med at få rollen, og jeg syntes, det var helt og aldeles morsomt, og jeg ville dengang elske, hvis jeg kunne blive ved med at være skuespiller, fortæller Clara Rugaard til Kulturen på P1.

Clara Rugaard er i filmen blevet opfostret af en robot. (© Netflix)

I 2013 havde hun en rolle i 'Min søsters børn i Afrika', hvorefter en caster introducerede hende til internationale castere.

Det har indtil nu ført til flere roller i film og tv-serier, men den 21-årige dansker står med 'I Am Mother' nu over for sit helt store, internationale gennembrud.

- Filmen er virkelig blevet modtaget meget flot, og jeg blev inviteret til en kæmpestor filmfestival i Utah, som bare var overvældende. Folk har skrevet til mig og roser mig til skyerne. Det er så skønt, og alting har oversteget mine forventninger fuldstændig, siger Clara Rugaard.

En drøm der er gået i opfyldelse

I 'I Am Mother' spiller Clara Rugaard figuren Daughter - eller 'datter' på dansk - som opfostres af en robotmor i et laboratorium. Uden for har menneskeheden været udsat for massedød, men pludselig dukker et andet menneske op i laboratoriet, og det vender op og ned på datterens forståelse af, hvad der er sket.

Filmens anden hovedrolle spilles af Hilary Swank, der har vundet to Oscar-statuetter for filmene 'Boys Don't Cry' og 'Million Dollar Baby'.

Hollywood-stjernen har rost den unge dansker for hendes skuespil, og respekten er bestemt gengældt.

Clara Rugaard og Hilary Swank under gallapremieren på 'I Am Mother' i Los Angeles. (© Getty Images)

- At spille sammen med hende er en drøm, der er gået i opfyldelse. Bare at observere hende er en stor oplevelse, siger Clara Rugaard og fortæller yderligere om optagelserne:

- Og så kunne man virkelig mærke, at alle brændte for filmen, så man glædede sig til at stå op om morgenen for at komme i gang og være en del af det hele.

Clara Rugaard er i øjeblikket i fuld gang med at indspille sin næste film i Barcelona, og hun satser da også på at kunne fortsætte som skuespiller.

- Min drøm er at blive ved med at lave det, jeg gør nu. At udforske interessante og forskellige karakterer og få lov til at være med til at fortælle nogle fantastiske historier. Der er så mange af dem derude.

FacebookTwitter