Harry Potter-skuespiller og modvillig pave: Her er de nye hovedroller i 'én af årtiets bedste serier'

Imelda Staunton og Jonathan Pryce skal forevige dronning Elizabeth og prins Philip i sæson fem og seks af 'The Crown'.

Både Imelda Staunton og Jonathan Pryce har været nomineret til en Oscar for deres arbejde. Nu skal de snart bide skeer med rollerne som Storbritanniens monark og hendes mand. (Foto: Domenico Stinellis og Ian West © Scanpix)

Netflix-serien 'The Crown' er - blandt meget andet - kendt for at skifte hele sit cast ud efter to sæsoner.

Således tog Claire Foy og Matt Smith sig af hovedrollerne i sæson ét og to, mens Olivia Colman og Tobias Menzies portrætterer dronning Elizabeth og hendes gemal, prins Philip, i seriens tredje og fjerde sæson.

Og selv om vi stadig venter på, at sæson fire rammer Netflix senere i år, så har holdet bag serien allerede nu afsløret, hvem der kommer til at løfte den tunge arv i seriens to sidste sæsoner.

Det bliver de to Oscar-nominerede skuespillere Imelda Staunton og Jonathan Pryce, der i sæson fem og seks skal portrættere den britiske monark og hendes mand. Det skriver BBC.

'Det virker som et totalt godt match'

Især castingen af Jonathan Pryce passer som fod i hose med 'The Crown'. Det mener serieekspert Frederik Dirks Gottlieb:

- Jonathan Pryce får tit de der lidt 'stiff upper lip'-roller, hvor han spiller en meget kølig person med et godt overblik. Det er ikke svært at se ham passe i 'The Crown'. Det virker som et totalt godt match i forhold til de roller, som han før har spillet.

Til venstre er det prins Philip, mens det til højre er Jonathan Pryce. (Foto: David Hartley/Shutterstock © Scanpix / Foto: IAN WEST © PA Wire/PA Images)

Pryce medvirkede sidste år i den Oscar-nominerede Netflix-film 'The Two Popes', hvor han spillede den modvillige pave Frans.

Imelda Staunton er nok er bedst kendt for sit underholdende portræt af den sadistiske Dolores Umbridge (som danske læsere vil kende som Dolora Nidkjær) i Harry Potter-filmene. Hun er også en begavet skuespiller, pointerer Frederik Dirks Gottlieb.

- Imelda Staunton er en fantastisk karakterskuespiller, der har spillet tonsvis af forskellige roller, men udseendet er jeg spændt på, hvordan de lykkedes med.

Til venstre Imelda Staunton i rollen som Dolores Umbridge. Til højre dronning Elizabeth. (Foto: Mary Evans Picture Library © Scanpix / Foto: LINCOLN BAKER © Scanpix)

Han er dog fuld af tiltro til casterne bag serien:

- Hvis der var nogen, der var lidt i tvivl om, hvorvidt det nuværende hold kunne løfte arven efter de første to sæsoner, så blev man godt og grundigt overbevist, da man så, hvor godt de lykkedes.

'The Crown' har inkasseret adskillige priser i løbet af sine foreløbigt tre sæsoner. Blandt andet har begge kvinder, der hidtil har portrætteret dronning Elizabeth, vundet Golden Globe-priser for deres præstationer.

Fra sexterapeut til premierminister

Birollerne får dog også masser af plads i 'The Crown', der efter sigende er én af verdens dyreste og koster i omegnen af en halv milliard kroner at producere per sæson.

I sæson fem og seks skal dronningens søster således spilles af Lesley Manville (kendt fra filmen 'Phantom Thread'), mens Storbritanniens premierminister fra 1979-1990, Margaret Thatcher, skal spilles af Gillian Anderson. Sidstnævnte gør allerede sin entré i seriens fjerde sæson senere i år.

Gillian Anderson er kendt for sin medvirken i 'The X Files' i 1990'erne og har senest fået masser af opmærksomhed for sit flamboyante portræt af en sexterapeut og mor til en teenagesøn i Netflix-serien 'Sex Education'.

Gillian Anderson (yderst til venstre) med nogle af sine medspillere i den populære serie 'Sex Education'. Fra venstre: Asa Butterfield, Emma Mackey og Ncuti Gatwa. (Foto: Anthony Harvey/Shutterstock © Scanpix)

- Jeg har aldrig rigtig været overbevist om, at Gillian Anderson er en stor skuespiller, men hun har super meget udstråling, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- Jeg er spændt på, hvordan hun kommer til at passe ind i et ensemble med kæmpe store karakterskuespillere.

Og uanset hvordan Anderson måtte løfte rollen som Margaret Thatcher, skal der nok være noget at glæde sig til, mener Frederik Dirks Gottlieb.

Han tøver ikke med at kalde 'The Crown' for én af årtiets bedste serier.

- Så det er svært at håbe på, at den kan blive ved med at imponere. Men den er kun blevet bedre med tiden, så jeg har ikke nogen grund til at tro, at det ikke kan lade sig gøre.

Hvad er det, der gør den så populær?

- Der er bare en grundlæggende fascination ved de kongelige, vi ikke kan fornægte. De kongelige er den perfekte indgangsvinkel i forhold til at gøre verdens vigtige begivenheder konkrete og forståelige.

Det vides endnu ikke, hvornår sæson fire, fem og seks af 'The Crown' får premiere, men sæson fire forventes senere i år.

Facebook
Twitter