HBO dropper stort anlagt, dansk serie: 'Det er meget skuffende'

HBO Nordic går ikke videre med 'Erobreren', der skulle have været en milliondyr serie på otte afsnit.

Pelle Hvenegaard og Max von Sydow i rollerne som Pelle og Lassefar i 'Pelle Erobreren'. Fortsættelsen - der skulle have været en serie i otte afsnit på HBO - er nu blevet droppet. (Foto: © Ullstein Bild, Getty Images)

Det skulle have været den første, danske serie på HBO Nordic.

Men sådan kom det ikke til at gå.

Den stort anlagte serie 'Erobreren' - der skulle have været fortsættelsen til den Oscar-vindende film 'Pelle Erobreren' fra 1987 - er nemlig blevet droppet af HBO Nordic. Det meddeler streamingtjenesten i en meddelelse.

Skrinlægningen begrundes med, at det ikke har kunnet lade sig gøre 'at få alle ender til at mødes inden for budgetrammen'. Serien havde ellers fået 21 millioner kroner i støtte fra Filminstituttets Public Service Pulje, ligesom TV2 havde købt rettighederne til at vise den.

Den droppede serie ærgrer Hanne Palmquist, Commissioning Editor and VP Original Programming hos HBO Nordic:

- Det er virkelig trist for alle involverede, at 'Erobreren' ikke nåede hele vejen til produktion hos HBO Nordic. Jeg vil især gerne takke Per Fly og Rasmus Heisterberg, to af dansk fiktions helt store talenter, der har leveret kreative koncepter og manuskripter af meget høj kvalitet.

I meddelelsen fremgår det, at den millionstore produktionsstøtte nu ikke bliver aktiveret.

'Det er jo en del af gamet'

Tom Krogsgaard Nielsen, der er Senior Vice President PR hos HBO Europe, udtrykker også skuffelse over den skrinlagte serie.

- Der har været stor interesse omkring serien, og den har været under udvikling i lang tid. Det er meget skuffende og altid trist, når man har haft store forhåbninger til et projekt og må konstatere, at man ikke kan få enderne til at mødes. Men det er jo en del af gamet.

HBO Nordic har i 2019 haft premiere på de to første lokalproduktioner fra Skandinavien, svenske 'Gösta' og norske 'Beforeigners'.

'Erobreren' har været under udvikling hos produktionsselskabet SAM Productions, der er stiftet af Adam Price, Søren Sveistrup og Meta Louise Foldager, der blandt andet har stået bag tv-serier som 'Borgen' og 'Forbrydelsen'.