HBO Nordic slår rekord med ny sæson af ’Game of Thrones’

Sæsonpremieren på den populære serie har slået rekord både hos HBO Nordic og hos hovedkanalen i USA.

Lena Headey og danske Nikolaj Coster-Waldau i en scene fra den nye sæson, der allerede har slået rekord hos film- og tv-selskabet HBO. (Foto: © HELEN SLOAN / HBO, HBO Nordic)

Man skulle tro, at det ville knibe med at nå sidste sæsonpremieres seertal på 10 millioner, nu hvor premieren på syvende sæson af ’Game of Thrones’ blev rykket fra forår til sommer.

Men den slags betyder tydeligvis ikke spor, når man er fan af ’Game of Thrones’ – og det er der rigtig mange, der er.

Da serien havde amerikansk premiere søndag kiggede 16.1 millioner amerikanere med på HBO’s tv-kanal eller via streamingtjenesten, hvilket er rekord. Afsnittet er dermed den mest sete sæsonpremiere for HBO nogensinde, skriver Variety.

Samme succes var det i Skandinavien.

- Sæsonpremieren har været den største succes til dato for HBO Nordic, og vi er meget tilfredse med den overvældende interesse, skriver fra Tom Nielsen, der er europæisk pressechef for HBO Europe, til Ritzau.

- Selv klokken 3.00 om natten var der rekordmange, der så med, fortsætter han.

Kan ny sæson hamle op med den forrige?

Det nye afsnit har tilmed fået positive anmeldelser, så det tegner godt for denne sæson. Den forrige sæsons succes bliver dog svær at toppe samlet set.

I USA havde sjette sæson nemlig i gennemsnit et samlet seertal på over 25 millioner inklusiv forskudt streaming af serien via streamingtjenesten, hvilket gør den til den mest sete seriesæson nogensinde på HBO.

Den nyeste og syvende sæson af den populære fantasyserie havde natten til mandag dansk premiere på HBO Nordic.

Afsnittet bød blandt andet et gensyn med danske Pilou Asbæk og et gæstevisit fra popstjernen Ed Sheeran.