Her, dér og allevegne: Her er Hollywood-stjernen, du ikke vidste, du allerede kendte

Fra camping til computerspil. Kumail Nanjiani ser tingene på en helt anden måde.

I 2018 blev Kumail Nanjiani erklæret en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer af Time. Han er da også både skuespiller, komiker, producer og podcast-vært. (Foto: Skip Bolen © Netflix/ 2020 Paramount Pictures)

42-årige Kumail Nanjiani er en af dem, der får Hollywood-tilværelsen til at se nem ud.

Du kender ham måske som programmøren Dinesh i komedieserien 'Silicon Valley'. Her spiller han prototypen på en nørd, der konstant prøver at blive sejere med smart tøj eller power moves - og fejler hver gang.

Men hans pakistanske baggrund giver alligevel rollen et lille ekstra tvist, der gør ham interessant gennem samtlige seks sæsoner.

Som da de kører forbi en campingplads, og Dinesh påpeger det absurde i, at privilegerede mennesker fra Californien bruger deres sommer på at bo så primitivt.

- Hvorfor tager folk, der ikke er flygtninge, frivilligt herhen for at bo som flygtninge? I ved vel godt, at det ikke er fedt at leve som flygtning? Føj, det her sted er en fornærmelse mod

hjemløse
, siger han.

Men Kumail Nanjiani er ikke bare skuespiller. Han er også standup-komiker, manuskriptforfatter og producer. Blandt andet på den romantiske thrillerkomedie 'The Lovebirds', der lige har haft premiere på Netflix.

Så du kan ligeså godt lære ham lidt bedre at kende. For vi kommer til at se meget mere til ham i fremtiden. Også som superhelt i den kommende Marvel-film 'The Eternals', hvor han har droppet den splejsede nørdekrop til fordel for den

obligatoriske
superhelte-sixpack og de kæmpe overarme.

Her er tre ting, du måske ikke vidste, om et af Hollywoods største multitalenter:

1

Computerspil udvider horisonten

Kumail Nanjiani elsker computerspil. I et interview har han sagt, at computerspil var med til at udvide hans horisont, da han var lille. (© 2014 The Washington Post)

De fleste vil sige - også i Hollywood - at man skal finde ud af, hvad man er god til og så holde sig til det. Ikke sprede sine talenter for meget. Men Kumail Nanjiani mener det stik modsatte:

- At være komiker gør mig til en bedre skuespiller. Arbejdet som skuespiller gør mig til en bedre manuskriptforfatter, hvilket gør mig til en bedre producer, siger han.

Det virker, som om at hans karriere indenfor standup

præger
alt, hvad han rører ved. Den der helt særlige kombination af at sætte sig selv i centrum, samtidig med at man piller sig selv ned. Noget, standuppere specialiserer sig i.

Nanjiani flyttede til USA fra Pakistan som 18-årig og tog en kandidatgrad i datalogi og filosofi på universitetet.

I sine tyvere begyndte han at deltage i små standup-shows i New York, men hurtigt begyndte han også at spille skuespil ved siden af.

Fra komikermiljøet blev han samlet op til en lille scene i det

legendariske
sketchshow 'Saturday Night Live' i 2008. De skulle nemlig bruge en brun birolle, der skulle sige et par sjove replikker.

Derefter spillede han små roller i film og serier som 'Portlandia' og 'The Colbert Report', samtidig med at han

forfinede
sin standup.

Hans komikerkarriere kulminerede i 2013, hvor han udgav det vidunderligt afdæmpede standup-show 'Beta Male', der blev rost til skyerne for sine originale perspektiver på amerikansk kultur. For eksempel om hans tvetydige kærlighed til krigsspillet 'Call of Duty'.

- En af banerne hedder Karachi. Jeps, den pakistanske by jeg er vokset op i. Så spillet var sådan her: "Din hjemby er nu en slagmark. Hvor mange point kan du få, Kumail?"

- Men alligevel overbeviste jeg mig selv om, at jeg skulle spille det, for jeg tænkte, at jeg i det mindste havde en fordel over de andre, fordi jeg kender alle stederne. "Hey, venner. Vi kan gemme os herinde! Der plejer jeg at leje film! Hr. Siddiqui kan passe på os. Han fiksede engang min videooptager helt gratis!", joker Nanjiani om det voldelige spil.

2

Med i ny Marvel-film

Den kommende Marvel-film 'The Eternals' bliver den 25. film i Marvels filmunivers. (Foto: Gary Gershoff © 2020 Gary Gershoff)

Hvis man googler Kumail Nanjianis navn for tiden, så er de mest populære søgninger: "Ripped", "work out" og "body transformation".

For han har brugt et år med personlig træner for at gøre sin krop klar til det tætsiddende kostume, han skal have på i den nye Marvel-film om superheltegruppen Eternals.

I december lagde han et billede ud af sin trænede krop på

Instagram
og skrev:

- Jeg troede aldrig, at jeg ville blive en af dem, der lægger et billede op af mig selv i bar overkrop. Men jeg har arbejdet alt for hårdt på det her. I alt for lang tid. Så sådan må det være. Enten dør man som helt, eller også lever man længe nok til at se sig selv blive skurk.

Det pumpede look passer umiddelbart ikke specielt godt til en komiker, der er kendt for sin rolle som datanørd, og hvis standup-show går under titlen 'Beta Male'.

Men det var vigtigt for Nanjiani ikke at stikke for meget ud som Bollywood-stjernen Kingo i 'The Eternals'. Også af racemæssige årsager.

- Jeg blev nødt til at komme i bedre form, end jeg nogensinde har været. Fordi det her er den første pakistanske figur i en superheltefilm. Det er vigtigt for mig, at han ligner en, der kan hænge ud med Thor og Captain America. Jeg gad ikke at have, at den første sydasiatiske superhelt også skulle være den første slaskede superhelt, har Nanjiani fortalt i et interview.

3

Producerer romantiske komedier

'The Lovebirds' har, ligesom så mange andre kærlighedskomedier, fået rimelig hård modvind af IMDB's brugere, der giver filmen seks ud af ti stjerner. (Foto: Skip Bolen © Netflix/ 2020 Paramount Pictures)

Noget af det, Nanjiani har gjort som producer, har været at sætte sig selv i hovedrollen i romantiske komedier. En position, der traditionelt set har været eksklusivt forbeholdt hvide skuespillere.

I den nye romantiske thrillerkomedie 'The Lovebirds' spiller han overfor Issa Rae fra HBO-serien 'Insecure'.

I stedet for at udkomme i biografen, er filmen på grund af coronakrisen kommet direkte på Netflix. 'The Lovebirds' er en halv-ironisk titel, for filmen starter, hvor de fleste romantiske komedier slutter: To nuttede storbymennesker finder sammen.

Allerede ti minutter inde i filmen, er de ved at slå op, men kommer så til at køre en cyklist ned. En anden mand hopper ind, tager rattet og kører cyklisten over flere gange for at sikre sig, at han er død og stikker så af igen.

Derefter tager parret Jebran og Leilani på et vildt eventyr gennem New Orleans, der fører de to tættere sammen igen. De er nemlig nødt til at opklare forbrydelsen selv, fordi parret ikke tør at gå til politiet.

En bekymring, der straks bliver italesat af den hvide hipster, der overrasker dem midt i det morderiske kaos og ringer til politiet.

- Jeg vil gerne anmelde et mord eller whatever. De hedder Jebran og Leilani og er ved at stikke af. Hun er tilfældigvis sort, og han er tilfældigvis heller ikke helt hvid. Men jeg tror altså ikke, at de er mordere, fordi de er minoriteter. Jeg tror, at det er mordere, fordi de, bogstaveligt talt, lige har myrdet en fyr, siger hipsteren til politiet.

Plottet er rimelig tyndt, men tempoet og kemien mellem Nanjiani og Rae er fantastisk.

Kumail Nanjianis mest personlige film er også en romantisk komedie. Endda en af de bedste, der nogensinde er lavet. Han har skrevet 'The Big Sick' sammen med sin kone og samarbejdspartner, Emily V. Gordon, der tidligere var familieterapeut.

Filmen er baseret på deres virkelige kærlighedshistorie og handler om en pakistansk mand, der forelsker sig i en hvid kvinde, imens hun ligger i koma.

Hans andet store aktuelle projekt er 'Little America' på Apple TV+. Det er en rørende antalogiserie med historier om amerikanske immigranter. Den er også baseret på virkelige historier.

Så igennem alt, hvad Kumail Nanjiani laver, løber en rød tråd af den blideste, venligste og sjoveste antiracisme.

Forstået på den måde, at han altid peger på en eller andet absurd forskel på livet som hvid og ikke-hvid i USA: Uanset om det er, hvor anderledes 'Call of Duty'-spillene kan se ud med brune øjne, eller hvordan det kan virke mere oplagt at stikke af fra et gerningssted, når man har pakistanske rødder. Men altid med en afvæbnende selvironi og humor.

'The Lovebirds' kan ses på Netflix. 'Little America' kan ses på Apple TV+. 'The Big Sick' kan ses på Filmstriben. Og 'Silicon Valley' kan ses på HBO Nordic.

Facebook
Twitter