Her er de to nye stjerner i årets DR-julekalender

Kian Lawson-Khalili og Safina Coster-Waldau spiller de bærende roller i årets nye julekalender på DR1.

Safina Coster-Waldau og Kian Lawson-Khalili spiller vennerne Theo og Simone i 'Theo og den Magiske Talisman'. Safina er i øvrigt datter af 'Game of Thrones'-stjernen Nikolaj Coster-Waldau. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Der er lagt op til et moderne eventyr, når DR den 1. december blænder op for årets julekalender, 'Theo & Den Magiske Talisman'.

I den helt nye julekalender følger vi drengen Theo, der sammen med veninden Simone rejser ind i en magisk verden for at redde sin elskede morfar, da han bliver syg.

Men selve optagelserne af julekalenderen har også været noget af et eventyr.

Det fortæller de to unge skuespillere, 13-årige Kian Lawson-Khalili og Safina Coster-Waldau, der lige er fyldt 15.

De to venner står begge står foran deres store tv-gennembrud, men du kan allerede nu lære de to teenagere bedre at kende her.

Kian Lawson-Khalili har kun haft en lille rolle i et amatørteaterstykke, inden han fik hovedrollen i årets julekalender. (Foto: Ulrik Boel Bentzen © dr)

Hvordan har det været at filme julekalenderen?

Safina: Det har været helt fantastisk, og jeg savner det så meget nu, hvor vi er færdige med at optage. Jeg er blevet helt forelsket i hele den verden – bare det at være på filmsettet. Og da vi var i Polen for at optage, hyggede vi os bare rigtig meget. Det har virkelig været sjovt og dejligt.

Kian: Ja, det var bare en helt fantastisk oplevelse. Det, at det er en julekalender og dermed 24 episoder, gjorde også, at det jo var en lang oplevelse for os, så det var dejligt, at vi fik lov til at nyde det i så lang tid. I starten er det jo altid lidt akavet, men efter noget tid blev vi nærmest bare som én stor familie. Vi var hele tiden sammen, så vi blev bare så tætte.

Har I spillet skuespil før?

Safina: Jeg har været med i nogle musicals med en teatergruppe, der hedder Mastodonterne, hvor vi optrådte i Tivoli i København, og så har jeg lavet en kortfilm og nogle reklamefilm. Men ikke noget så stort som 'Theo & Den Magiske Talisman'.

Kian: Jeg har lavet ét amatørteaterstykke, hvor jeg spillede 'rotte nummer 2' – jeg havde to replikker, men de blev slettet. Så jeg er gået direkte fra 'rotte nummer 2' og så til Theo. Det er jeg meget taknemmelig for.

Her ses Safina Coster-Waldau i en scene sammen med Benedikte Hansen. (Foto: Ulrik Boel Bentzen © dr)

Hvad har været den sjoveste oplevelse under optagelserne?

Kian: Der er simpelthen så mange gode oplevelser, for vi havde det virkelig bare så sjovt.

Safina: Jeg var lidt mere vant til at have pauser på settet, for Kian var mere på end mig, men så var der en dag, hvor han også havde en pause. Du kunne slet ikke finde ud af, hvad du skulle lave, så vi begyndte at danse inde i en filmbus og endte med at hjælpe runnerne på optagelserne og rydde lidt op.

Kian: Ja, vi vidste slet ikke, hvad vi skulle lave, for vi var blevet så vant til at optage, at vi blev lidt rastløse, fordi vi skulle vente en time.

Hvad var jeres forhold til julekalendere før?

Safina: Jeg har altid set julekalendere, og det gjorde jeg også de dage, hvor vi filmede i Polen i december sidste år.

Kian: Jeg har også altid set julekalendere, men jeg har faktisk aldrig set dem færdig, for vi tager altid til England for at fejre jul. Så nogle gange er jeg faktisk stoppet med at se dem, fordi jeg kan mærke, at jeg kommer til at kunne lide den for meget, og så får jeg jo ikke slutningen med.

I 'Theo & Den Magiske Talisman' maler Theo sammen med sin morfar en magisk verden, som de kalder Thannanaya. (Foto: Ulrik Boel Bentzen © dr)

Nu kommer I jo direkte ind i folks stuer med denne serie 24 dage i træk. Hvad tænker I om, at I snart bliver genkendt selv i supermarkedet?

Safina: Altså, jeg kan ikke rigtig forestille mig, hvordan det bliver, for lige nu er jeg bare mig. Men det bliver da spændende. Måske man skal til at tænke over, hvad man køber, når man er ude at handle, ha ha.

Kian: Jeg er blevet så vant til, at ingen vidste, at vi optog julekalenderen, men så lige pludselig finder folk ud af det og ved, hvem du er. Det er egentlig både spændende, men også lidt skræmmende.

Hvad glæder I jer mest til?

Safina: Jeg glæder mig bare til at se den, for nu har vi arbejdet på den i så lang tid.

Kian: Jeg glæder mig til, at den ligesom 'Pagten' og 'Tidsrejsen' bliver et barndomsminde og juleminde for mange. Det synes jeg er en meget fantastisk tanke, at folk kommer til at huske den og sige: 'Aj, kan du huske 'Theo & Den Magiske Talisman' – den var vild'. Det glæder jeg mig til om nogle år.

Vennerne Safina Coster-Waldau og Kian Lawson-Khalili har moret sig med filmholdet under indspilningerne af årets julekalender, og de drømmer begge om mere skuespil. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Vil I gerne lave mere skuespil?

Safina: Virkelig gerne! Lige for tiden tænker jeg næsten ikke på andet. Jeg savner det så meget.

Kian: Det gør jeg også. Det er et mål og en drøm, og det er lidt sørgeligt, at vi ikke skal filme mere. Vi håber, der dukker noget andet op.

Du kan se 'Theo & Den Magiske Talisman' på DR1 fra den 1. december og hver aften frem til juleaften. På rollelisten ses blandt andre også skuespillerne Bjarne Henriksen, Maria Rossing, Jens Jacob Thychsen og Nicolas Bro.

Facebook
Twitter