Her er de serie-genistreger, Emmy-akademiet har overset i 2018

Mandag nat uddeles der Emmy-priser til årets bedste serier, men der er utilgivelige huller i nomineringerne, mener serieekspert.

Emmy-akademiet har overset bl.a. Kim Bodnia i serien 'Killing Eve' (t.v.) og Alison Brie i 'GLOW' (t.h.) i deres nomineringer i år. (© HBO Nordic / Netflix)

Selvom Oscar-showet stadig er verdens mest kendte prisshow, så burde Emmy-showet efter al logik være den mest folkekære.

Hvor Oscar-showet tit i de vigtigste kategorier har nomineret film, som enten få har set, eller som slet ikke har fået dansk premiere, så er Emmy-showet fyldt til randen med serier, som du kan sætte dig til at se i din sofa med det samme.

Feltet domineres af især HBO og Netflix - der for første gang har flest nomineringer – hvilket betyder, at langt de fleste serier er tilgængelige herhjemme.

Seriemarkedet er uendeligt stort, og Emmy-showet rummer ufatteligt mange kategorier for at imødekomme al den kvalitet, serieskaberne disker op med.

Alligevel lykkes det stort set altid Emmy-akademiet at begå et par brølere.

Jeg opridser de største her - og regner naturligvis med, at Emmy-akademiet læser med og efterfølgende strammer op.

1

Forbigået i kategorien ’bedste dramaserie’: The Terror

'The Terror' er fantastisk men overset i Danmark. Den ligger på streamingtjenesten Amazon Prime, som ikke rigtigt har slået igennem herhjemme. (Foto: Aidan Monaghan/AMC © AMC Film Holdings LLC.)

I år har Emmy-akademiet især tildelt nomineringerne til de helt store sci-fi- og fantasy-serier som 'Game of Thrones', der fører nomineringsræset, 'Westworld' og 'The Handmaid’s Tale'.

Dog er AMC’s lille oversete perle af en spændingsserie, der fik blandt andet undertegnede frem med de helt store roser, ikke at finde i kategorien for årets bedste dramaserier.

Det er overraskende, for serien rummede både exceptionelt stærke skuespilpræstationer og en historisk interessant fortælling om de 128 mænd, der forsvandt på skibene Terror og Erebus.

Emmy-nomineringerne forsvandt desværre også, og det er en kæmpe fejl.

2

Forbigået i kategorien ’bedste mandlige skuespiller i en dramaserie’: Kit Harrington

Kit Harrington som Jon Snow i 'Game of Thrones'. (© HBO Nordic)

Sidste års syvende sæson af 'Game of Thrones' var måske en blandet affære, som både fans og anmeldere kritiserede for doven historiefortælling med plothuller.

Men én ting fungerede bedre end nogensinde før; Kit Harringtons portræt af bastardsønnen Jon Snow.

I tidligere sæsoner var Harrington lidt på udebane, og hans triste ansigtsmimik blev hurtigt trættende, men det afholdt ikke Emmy-akademiet for at nominere ham i birollekategorien i 2016.

Nu burde han rykke op i hovedrollekategorien, og en nominering havde i år været helt på sin plads.

3

Forbigået i kategorien ’bedste kvindelige hovedrolle i en komedieserie’: Alison Brie

Alison Brie som Ruth i 'GLOW'. (Foto: Erica Parise © Netflix)

For mig har en af de helt store serie-åbenbaringer været Alison Bries unægtelige skuespiltalent.

Flere kender hende sikkert kender fra rollen som Trudy Campbell i 'Mad Men', men her fik hun aldrig rigtig lov at folde sin karakter fuldt ud.

I 'GLOW' - Gorgeous Ladies of Wrestling - spiller hun skuespilleren Ruth, der i sin håbløse søgen på interessante kvinderoller ender som professionel wrestler.

'GLOW' er nomineret som bedste komedieserie, men det er i høj grad Alison Bries stærke men skrøbelige figur, der holder sammen på det hele.

4

Forbigået i kategorien ’bedste dramaserie’: Killing Eve

'Killing Eve' var en af årets største serieoverraskelser. (© HBO Nordic)

Et af årets store overraskelser var Phoebe Waller-Bridges smågeniale thriller-komedie 'Killing Eve', der handler om agenten Eve Polastri, som forsøger at fange den brutale lejemorder Villanelle.

Serien formår også at tackle større temaer som forskelsbehandling af kvinder i politistyrken og parforholdsdynamikken i et hjem, hvor det er kvinden, som ikke har tid til sin mand.

Heldigvis fik hovedrolleindehaveren Sandra Oh en nominering i år, så det er da et lille plaster på såret.

5

Forbigået i kategorien ’bedste mandlige birolle i en dramaserie’: Kim Bodnia

Kim Bodnia brillerede i serien 'Killing Eve'. (Foto: Sophie Mutevelian © HBO Nordic)

Nikolaj Coster-Waldau fik langt om længe en yderst velfortjent Emmy-nominering for bedste mandlige birolle i en dramaserie for sin præstation i 'Game of Thrones' – men mere vil ha’ mere!

For danske Kim Bodnia lyste op på skærmen i serien 'Killing Eve', hvor han spiller far-agtig superskurk på mest behagelig og underholdende vis.

Med sit hvide skæg, spøjse grydefrisure og charmerende smil var Bodnia umulig at slippe blikket fra, og en nominering for denne præstation havde været fuldt ud retfærdigt.

Indtil da hepper vi på Nikolaj Coster-Waldau, selvom han i skrivende stund ikke spås de helt store chancer for at løbe med prisen.

Facebook
Twitter