Hollywood-stjerners sorte Golden Globe-kjoler skal på auktion

De sorte kjoler, stjernerne bar for at støtte #metoo-bevægelsen, bliver sat til salg på eBay.

Reese Witherspoon (yderst til venstre) er en af de Hollywood-stjerner, som donerer kjolen fra Golden Globes til velgørenhed. (Foto: © VALERIE MACON, Scanpix)

Kunne du tænke dig at eje en vaskeægte Hollywood-kjole, som en filmstjerne har båret på den røde løber?

Så gælder det om at slå til fra i morgen og en uge frem, hvor kjoler og jakkesæt fra en række filmstjerner bliver sat til salg på eBay. Det skriver New York Times.

Det er tale om i alt 39 stykker tøj fra skuespillere som Meryl Streep, Reese Witherspoon, Laura Dern og Seth Meyers, der sættes til salg via en auktion på nettet. Man forventer, at priserne vil ligge et sted mellem 2.500 og 10.000 dollar.

Fælles for alt tøjet er, at det er sort, og at det blev båret til prisuddelingen Golden Globes tidligere på måneden. Ved prisuddelingen havde stort set alle de fremmødte Hollywood-stjerner iført sig sort tøj for at udtrykke deres solidaritet med ofrene for sexchikane, overgreb og ulighed i underholdningsbranchen.

Skal støtte ofre med juridisk hjælp

Alt overskud fra auktionen vil gå til Time’s Up-initiativet, som samler penge ind til ofre for seksuelle overgreb. De penge skal blandt andet komme ofre med lav indkomst til gode og støtte dem økonomisk til at juridisk hjælp i deres sager.

- Vi er meget glade for, at skuespillere og andre i underholdningsbranchen på fantastisk vis er førende i at sætte en stopper for den plage, som sexovergreb på arbejdspladser udgør, siger Fatima Goss Graves, som er topchef i National Women’s Law Center, der administrerer Time’s Up-initiativet.

Golden Globe-prisuddelingen, som fandt sted den 8. januar, var første gang Hollywoods elite for alvor var samlet, siden en lavine af afsløringer og beskyldninger om sexovergreb og magtmisbrug rystede branchen under hashtagget #metoo.