Hollywoods flotteste overkrop fylder 30: Han skal vise, han kan noget andet

Den amerikanske skuespiller og teenageidolet Zac Efron er blevet voksen – og det gør det nok svært for ham at have en fremtid i Hollywood, mener Efron-ekspert.

(Foto: Christopher Polk © Getty Images)

I dag er teenageidolet – der blandt andet er kendt for at være i besiddelse af ét af Hollywoods vildeste ’vaskebræt’ - for alvor blevet voksen.

Den amerikanske skuespiller Zac Efron, der fik sit gennembrud med 'High School Musical'-filmene i midten af 00'erne og siden har været med i adskillige underholdningsfilm som 'Baywatch-' og 'Hairspray'-filmen, fylder nemlig 30 i dag.

Kulturskribent på Politiken, Michael Bo, har fulgt skuespillerens karriere tæt og havde faktisk ikke regnet med, at vi stadig ville sidde her og tale om teenageidolet, når han rundede de 30.

- Jeg havde ikke troet, han holdt så længe. Han er den her lidt ensfarvede, lidt endimensionelle type. Ligesom Brad Pitt og Tom Cruise, men i tide fik de vist, at de også havde noget andet.

Den unge Zac Efron som han så ud, da vi lærte ham at kende. Her ses han under et arrangement for Disney-filmen 'High School Musical 2' i 2007. (Foto: PHIL MCCARTEN © Scanpix)

'Det med overkroppen'

For det, Zac Efron indtil videre primært har kunnet vise, er en yderst seværdig overkrop med et velformet vaskebræt mejslet ind i maveskindet, siger Michael Bo.

- Det er jo det med overkroppen. Han bliver med vilje tingsliggjort, næsten meta-gjort. Han viser den i talkshows og trækker sin t-shirt op til awardshows.

Men der er bestemt heller ikke noget galt i, at skuespillere bliver ’tingsliggjorte’ på den måde, som det sker med Efron, mener Michael Bo.

- Det er folk, der er skabt til at imødegå befolkningens sult efter at se på smukke atletiske barbiedoll-typer. Det er et produkt, der altid har hørt til i underholdningsbranchen.

Det handler om den rette instruktør

Den bare overkrop bliver da også – til mange stores glæde – lystigt vist frem i de mange mere eller mindre gode underholdningsfilm, som Efron har medvirket i.

- Man skal se nøgen overkrop, ellers er det ikke Zac Efron. ’The Paperboy’ er en seriøs film, men selv dér skal han også smide tøjet hele tiden – det er han nødt til, siger Michael Bo.

Zac Efron har vist overkroppen frem flere gange på det store lærred - blandt andet i filmen 'Bad Neighbours' fra 2014. (© UIP)

Og når man er Zac Efron skal en grædescene naturligvis foregå i badet, og selvfølgelig skal Nicole Kidman også tisse på hans nøgne krop, da han bliver brændt af en brandmand i ’The Paperboy’, hvorefter hun tager det gamle husråd i brug.

Og selvom vi er mange, der indtil videre har haft stor fornøjelse af Zac Efrons fine anatomi, kan han nok ikke længere overleve på sit udseende, når ældningstegnene begynder at vise sig.

- Jo ældre, han bliver, jo mere lurvet bliver han også at se på. Jeg har ikke set ham vise noget stort talent, som han kan sætte i stedet for sit udseende, ligesom Brad Pitt kunne det. Han skal finde en instruktør, der forstår at se noget i den der lidt kinky persona, han har fået, siger Michael Bo.

Skulle ikke have lavet 'Baywatch'

Og der findes da også beviser for, at der kan komme noget rigtig godt ud af det, hvis man matcher teenageidolet med den rette instruktør, mener Michael Bo.

- Jeg synes, han spiller fantastisk godt som en parodi på sig selv i 'Bad Neighbors'-filmene, og ’Awkward Moment, ’The Paper Boy’ og ’At Any Price’ er også værd af fremhæve, siger han og tilføjer.

- Han kan godt komme til sin ret, når det er en 'rigtig' instruktør, der står bag.

Michael Bo bliver derfor også med egne ord deprimeret, når 'Baywatch' og 'Dirty Grandpa' er blandt teenageidolets seneste film.

- Det tyder på, at han går i den forkerte retning, når de gode film ligger fem år tilbage.