Homeland-skaber: CIA har hjulpet os med serien

Manden bag 'Homeland' har brugt en noget utraditionel samarbejdspartner for at få den anmelderroste serie til at virke så realistisk som mulig.

Det er verdens mest magtfulde efterretningstjeneste, der de seneste år især er blevet kendt for sine likvideringer med droneangreb.

Men selvom CIA er en organisation der opererer i dybeste hemmelighed, så deler de gerne ud af deres arbejdserfaringer til film- og serieindustrien i Hollywood.

CIA vil fremstilles korrekt

Det fortæller Howard Gordon, der er amerikansk filmproducent og manden bag den anmelderroste serie, 'Homeland' til DR Kultur.

- Vi har fået hjælp fra både nuværende og tidligere CIA-agenter, og generelt har CIA været meget villige til at hjælpe skuespillerne til at forstå, hvordan efterretningsarbejde fungerer, fortæller Howard Gordon til DR Kultur.

Han forklarer, at samarbejdet med efterretningstjenesten har delt vandene.

- Nogen har været glade for vores fremstilling af CIA, og andre har været utilfredse. Men for CIA har det nok handlet om at få gjort vores fremstilling af dem så realistisk som mulig, siger den amerikanske filmproducent.

Beskyldt for at lave propaganda

Inden Howard Gordon producerede 'Homeland' var han en af de bærende kræfter bag den succesfulde aktionserie '24 Timer'. Serien vandt flere Emmy-priser, men modtog også hård kritik, fordi mange mente, at seriens fiktive hovedperson, Jack Bauer, var med til at legitimere USA's krig mod terror og brugen af tortur.

Howard Gordon giver dog ikke meget for kritikken.

- 24 Timer blev beskyldt for både at være polemisk og propaganda, og det finder jeg fuldstændig absurd, siger han.

Prisen for krigen mod terror

Hans intention med '24 Timer' var, nøjagtig som med Homeland, at skildre hvordan verden så ud efter terrorangrebet på USA i 2001.

- Det der interesserede mig, og som jeg forsøger at vise, er, hvilken pris vi som borgere betaler for den såkaldte 'krig mod terror'.

Du kan se interviewet med Howeard Gordon og klip fra den nye sæson af Homeland i klippet øverst.

Femte sæson af 'Homeland' har premiere den 4. oktober i USA. Du kan se den på DR umiddelbart efter.

Howard Gordon var inviteret til København af Copenhagen Film Fund i anledning af Copenhagen TV Festival, som fandt sted den 13-14 august.

Facebook
Twitter