Homo-kærlighed i ’Skønheden og udyret’ udløser 16 års aldersgrænse

Rusland har hævet aldersgrænsen på ’Skønheden og udyret’, fordi nyindspilningen involverer en kærlighedsaffære mellem to mænd.

Luke Evans (th.) spiller rollen som den selvhøjtidelige bejler til Belle, Gaston, mens Josh Gad spiller hans sidekick Le Fou, som filmens instruktør har fastlået er homoseksuel. (Foto: Laurie Sparham © © 2016 Disney Enterprises)

I den snart biografaktuelle nyindspilning af eventyret om ’Skønheden og udyret’ er det ikke kun Belle, der får varme følelser for sin uhyre lodne prins.

En sideløbende kærlighedshistorie mellem de to mandlige karakterer LeFou og Gaston har nemlig vakt så meget opsigt i Rusland, at landets kulturministerium nu har hævet filmen aldersgrænse til 16 år.

Emma Watson spiller rollen som Belle i Disneys såkaldte live action-udgave af 'Skønheden og udyret'. (Foto: Laurie Sparham © © 2016 Disney Enterprises)

Ifølge The Guardian er det særligt den folkevalgte og stærkt homokritiske politiker Vitaly Milonov, der har argumenteret for et forbud.

- Jeg er overbevist om, at det vigtigste, staten kan gøre for vores børn er, at beskytte dem mod verdens urenheder, siger det russiske parlamentsmedlem om den Disney-producerede film.

Her spiller britiske Emma Watson, der er kendt som Hermione i ’Harry Potter’-filmene, den vildfarne skønhed, mens de amerikanske skuespillere Luke Evans og Josh Gad medvirker i rollerne som turtelduerne Gaston og LeFou, hvis kærlighedshistorie eftersigende fylder ligeså meget som det bankende hjerte mellem filmens titelpersoner.

Også boykot i Alabama

Af samme grund er det ikke kun i Rusland, at ’Skønheden og udyret’ har mødt protester.

Også i den amerikanske delstat Alabama har en drive in-biograf aflyst alle planlagte visninger af familiefilmen.

- Vi vil ikke indgå kompromisser med Biblen. Hos os kan du kun se sunde film, uden at du skal bekymre dig om sex, nøgenhed, homoseksualitet eller bandeord, skriver biografen på Facebook.

Trods de russiske og amerikanske protester ser ’Skønheden og udyret’ ud til at blive en succes ved billetlugerne.

Alene i USA ser filmen ud til at tjene 850 millioner kroner i åbningsweekenden 17. til 19. marts, skriver The Guardian.

’Skønheden og udyret’ har dansk biografpremiere 16. marts.