Homoøjeblik stopper endnu engang visning af ’Skønheden og udyret’

Kuwaitiske biografer må ikke længere vise disneyfilmen på grund af en homo-romantisk flirten i filmen.

Scenen med Le Fou og Gaston har skabt røre i flere lande. I Alabama har en biograf nægtet at vise filmen, og Disney har helt droppet at vise den i Malaysia efter krav om at få scenen fjernet. (Foto: Laurie Sparham © Disney)

Det såkaldte ”homoøjeblik” i Disneys film ’Skønheden og udyret’ bliver ved med at skabe debat.

I dag valgte de kuwaitiske myndigheder at stoppe visningerne af filmen, som ellers fik premiere i torsdag, på grund af ”uforudsete besværligheder”, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Sidste uge bad de malaysiske filmmyndigheder Disney til at fjerne scenen, hvor karakteren Le Fou flirter med Gaston, hvilket Disney afviste og trak den ud af det malaysiske marked. Det er selvsamme scene, der får myndighederne i Kuwait til at stoppe filmen.

- Vi er blevet bedt at stoppe visninger og censurere filmen for dele, der anses for værende stødende af Informationsministeriet, siger Duaij Al-Khalifa Al-Sabah, bestyrelsesmedlem i det nationale biografselskab, til AP og nævner den konkrete scene med Le Fou og Gaston.

Anmeldere kan ikke forstå skepsis

Scenen er af instruktøren bag filmen blevet betegnet som det første ”homoøjeblik” for en disneykarakter. Men anmelderne herhjemme har dog haft en væsentligt mere nedtonet vurdering af de såkaldte ”homoøjeblik”.

- At Josh Gads fjottede tyksak Le Fou forelsker sig i Luke Evans’ flotte, men nedrige Gaston kan vist kun stokbornerte russiske politikere tage anstød af, skrev Politikens anmelder blandt andet.

Disney har endnu ikke udtalt sig om situationen i Kuwait.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve