’House of Cards’-hold anklager Kevin Spacey for sexchikane

Kevin Spacey gjorde arbejdsmiljøet ‘giftigt’, siger flere af seriens medarbejdere.

Netflix stoppede sammen med produktionsselskabet MRC optagelserne til sjette sæson af 'House of Cards' tidligere på ugen. (Foto: Nicholas KAMM © Scanpix)

Nye anklager om sexchikane er dukket op mod Kevin Spacey.

Det amerikanske medie CNN skriver, at otte personer, der har eller stadig arbejder med optagelserne af Netflix-serien ’House of Cards’, har oplevet seksuelle krænkelser, som ifølge kilderne 'forgiftede' arbejdsmiljøet.

Samtidig siger de, at stjerneskuespillerens adfærd var 'begærlig med grove kommentarer' til primært yngre mænd.

En produktionsassistent anklager desuden Spacey for seksuelt at have forgrebet sig mod ham under en af seriens tidligere sæsoner.

Blev befamlet i en bil

Medarbejderen fortæller, at krænkelsen skete, da han var på vej ud at hente Spacey i en bil for at bringe ham til det sted, hvor optagelserne skulle finde sted. Kort tid før, at de ankommer, skulle Spacey ifølge produktionsassistenten have befamlet ham under hans bukser uden samtykke.

- Jeg var i chok. Han er en mand i en meget magtfuld position i produktionen, siger produktionsassistenten til CNN.

Efter de ankom, hjalp assistenten skuespilleren med at få hans ting ind i Spaceys trailer, og der skulle Spacey have holdt ham tilbage.

Produktionsassistenten valgte ikke at melde sagen til politiet eller til lederne fra filmholdet, men han fortalte om episoden til en anden medarbejder, som CNN også har talt med. Medarbejderen bekræfter over for CNN den pågældende assistents historie.

Også en anden, der arbejder i produktionen af serien, fortæller også, at han er blevet befamlet på ’mærkelige måder’ på både mave og skuldre af skuespilleren.

Optagelser suspenderet

De nye anklager kommer, efter at mediet Buzzfeed forleden bragte et interview med skuespilleren Anthony Rapp. Han fortalte, at Kevin Spacey i 1985 forsøgte at forgribe sig på ham, da Anthony Ripp var 14 år.

Efter interviewet blev bragt, valgte Spacey at undskylde episoden, men fortalte også, at han ikke kunne huske, den havde fundet sted.

I tirsdag valgte Netflix, der viser ’House of Cards’, at suspendere optagelserne til seriens sidste sæson på ubestemt tid på grund af sagen. Senere meddelte Kevin Spacey ifølge sin manager, at han vil søge behandling.

Alle otte kilder, som CNN har talt med, ønsker at være anonyme, fordi de frygter konsekvenserne, hvis de står frem med navn.

Kevin Spacey har ikke vendt tilbage på henvendelserne fra CNN.

MRC, der står bag produktionen, skriver i et svar til mediet, at de har oprettet en anonym klage-hotline og har krisehjælp til folk, der føler sig seksuelt forulempet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk