Hun gør det igen! 24-årige Victoria snupper prestigefyldt filmpris foran de største stjerner

Blandt andre måtte Paprika Steen og Ditte Hansen se sig slået af den talentfulde Victoria Carmen Sonne ved Bodilprisen 2019.

Det var et karrierehøjdepunkt for Victoria Carmen Sonne, der lørdag aften fik papir og statuette på, at hun er Danmarks bedste skuespillerinde. Her ses hun i rollen som Sascha i 'Holiday', som hun modtog Bodil-prisen for. (© Reel Pictures)

Først en Bodil. Så en Robert. Og nu endnu en Bodil til statuettesamlingen.

Det går forrygende for 24-årige Victoria Carmen Sonne, der lørdag aften modtog prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i filmen 'Holiday' ved Bodilprisen 2019.

Prisen slutter sig nemlig til den Robert, hun modtog i 2018 for sin birolle i 'Vinterbrødre', og den Bodil hun fik i 2017 for sin birolle i 'I blodet'.

- Jeg er helt mundlam. Jeg har ikke turde tænke over, hvad jeg ville sige, hvis jeg vandt. Og det er fordi, det betyder så meget. Særligt fordi 'Holiday' betød rigtig meget for mig, lød det i hendes takketale.

Victoria Carmen Sonne vandt i øvrigt foran prominente skuespillerinder som Paprika Steen, der var nomineret for sin hovedrolle i komedien 'Den tid på året', og Ditte Hansen og Louise Mieritz, der begge var nominerede for deres roller i 'Ditte og Louise'.

Men det var ikke kun Victoria Carmen Sonne, der kunne sole sig i glansen af 'Holiday'-lyset ved Bodilprisen.

Filmen vandt nemlig også prisen for årets bedste film foran store titler som 'Den skyldige' og 'Ternet Ninja', ligesom filmens fotograf Nadim Carlsen blev kåret til årets bedste fotograf.

Dansk films voldsommeste voldtægtscene

Derudover vandt også Lai Yde Holgaard en Bodil-statuette for bedste mandlige birolle for sin indsats i 'Holiday'.

Filmen handler om den unge Sascha, der rejser til Tyrkiet og bliver den utilregnelige gangster Michaels elskerinde, hvor dagene går med at tage kokain og spise den dyreste mad. Indtil det hele pludseligt ikke er så sjovt alligevel for Sascha.

For filmen har nemlig trukket store overskrifter, fordi den indeholder en scene, hvor Lai Yde Holgaards karakter forgriber sig voldsomt på Victoria Carmen Sonnes karakter.

Lai Yde Holgaard spiller den kriminelle Michael, der i en meget detaljeret scene voldtager den unge Sascha. Han vandt prisen for årets bedste mandlige birolle for sin præstation. (© Reel Pictures)

Scenen er blevet kaldt en af de voldsommeste voldtægtsscener i dansk film, men instruktøren selv, Isabella Eklöf, mener, at der er mening med galskaben.

- Nogle personer mener, at jeg er med til at genskabe et overgreb ved at vise det på film. Men det vigtige for mig er, at vi prøver at tale om noget, der sker i virkeligheden, og som er ret almindeligt for mange, har hun tidligere udtalt til dr.dk.

Udover 'Holiday' klarede filmen 'Den skyldige' sig også fremragende ved lørdagens Bodil-fest.

Jakob Cedergren tog prisen for årets bedste skuespiller for sin præstation i filmen. Ligesom filmens instruktør Gustav Möller modtog Blokbuster Talentprisen for sit arbejde med 'Den skyldige'.

Se hele listen over vindere ved Bodilprisen 2019 lige her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk