Hushjælpen med den skarpe tunge fra banebrydende tv-serie er død

Skuespiller Shelley Morrison, der spillede hushjælpen Rosario i 'Will & Grace', er død, 83 år gammel.

Shelly Morrison var mest kendt for sin rolle som Rosario i 'Will & Grace', men hun har i alt spillet med i 150 serier i løbet af sin lange karriere. (Foto: Jennifer Lourie © Scanpix)

Egentlig skulle hun kun bare have medvirket i ét afsnit af den banebrydende komedieserie 'Will & Grace'.

Sådan gik det langtfra.

Den latinamerikanske hushjælp Rosario endte nemlig med at blive så populær blandt seriens fans, at hun blev skrevet ind i hele 68 afsnit. Derfor var der også mange følelsesladede reaktioner fra fansene, da deres elskede Rosario døde i seriens niende sæson.

Nu er skuespilleren bag rollen, den 83-årige Shelley Morrison, også død.

Det skete på et hospital i Los Angeles søndag, oplyser hendes publicist til The Associated Press ifølge Variety.

Hvis du har fulgt komedieserien 'Will & Grace', ved du også, at den modne Rosario havde nok at se til som ansat hos den velhavende og fordrukne Karen, der spilles af Megan Mullally.

Der findes et utal af scener, hvor de to skændes, så det slår gnister, og kalder hinanden alle mulige skældsord, men alligevel var der masser af venskabelighed mellem de to kvinder.

Det var der også mellem de to skuespillere bag rollerne, kan man læse i Megan Mullallys tweet ovenpå nyheden om Shelley Morrisons død.

- Mit hjerte er tungt (…) Tak for dit venskab og makkerskab, Shell, skriver Megan Mullally på Twitter.

Samme hjertelige reaktion kommer fra resten af det faste hold fra 'Will & Grace', heriblandt fra Eric McCormack, der spiller Will i serien.

- Shelly var en skøn og vidunderlig skuespiller. Hendes arbejde som Rosario sæson efter sæson var lige så nuanceret og reelt, som det var morsomt. Hun vil blive savnet af alle på 'Will & Grace', skriver Eric McCormack.

Havde 150 serier på cv'et

Shelley Morrison blev født i New York i 1936 af spansk-jødiske forældre og kastede sig som ung over skuespil.

Hendes karriere, der nåede at brede sig over seks årtier, bød i starten på mange spansktalende roller, men i 1960'erne slog hun igennem i komedieserien 'The Flying Nun' med Sally Field.

Det er da også især tv-serierne, der har præget hendes karriere. Faktisk har Shelley Morrison spillet med i intet mindre end 150 forskellige tv-serier, heriblandt 'L.A. Law' og 'Hun så et mord', skriver CNN.

Shelley Morrison, yderst til venstre, ses her sammen med holdet fra 'Will & Grace'. Ved siden af hende står Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally og Sean Hayes ved Emmy-prisshowet i 2000. (Foto: Ron Galella © Getty Images)

Ingen rolle har dog fyldt lige så meget som rollen som hushjælpen Rosario med den skarpe tunge – og den har også betydet meget for skuespilleren selv.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi var i stand til at vise en ældre, latinamerikansk kvinde, der er klog og kvik, og som kan stå imod udfordringer, har Shelley Morrisons selv udtalt i en biografi.

Shelley Morrison nåede at spille med i 'Will & Grace' fra 1999 til 2006 og vandt sammen med resten af holdet en Screen Actors Guild-pris i kategorien for bedste holdpræstation i en komedieserie.

I 2016 var holdet, inklusiv Shelley Morrison, atter samlet i en ti minutter lang video, der skulle få amerikanerne til stemmeurnerne op til præsidentvalget. Den blev startskuddet til genoplivningen af den populære serie året efter – dog uden Shelley Morrison, der grundet sit helbred valgte at takke nej til at videreføre rollen.