'Hvad kan gå galt?' Verdens største tv-pris bliver måske den mest kaotiske nogensinde

Tv-verdenens svar på Oscar-prisen kommer ikke til at forløbe som normalt, når den skal uddeles natten til mandag.

Emmy-uddelingen finder sted natten til mandag, dansk tid. Og på grund af den igangværende coronapandemi kommer den i år ikke til at foregå, som den plejer. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

"Hvad kan gå galt?"

Sådan lyder det uofficielle og modige slogan for dette års Emmy-prisuddeling, der natten til mandag, dansk tid belønner det forgangne års bedste præstationer i tv-verdenen.

Når sloganet er modigt, skyldes det, at den glitrede prisuddeling langt fra kommer til at forløbe, som den plejer på grund af den igangværende coronapandemi.

Vært Jimmy Kimmel vil være til stede i Staples Center i Los Angeles, men aftenens stjerner, der normalt skiftes til at gå på scenen for at takke Gud, fans og deres agenter, vil være spredt for alle vinde.

Nærmere bestemt vil 138 stjerner være fordelt på 114 lokationer i ti forskellige lande, skriver The Hollywood Reporter. Og hver gang en pris skal uddeles, vil der blive stillet igennem til vinderen, lidt som mange af os efterhånden kender det fra Skype-, Zoom- og FaceTime-møder.

Jimmy Kimmel har tidligere været vært på Emmy-uddelingen i 2012 og 2016, ligesom han også stod i spidsen for Oscar-uddelingen i 2017 og 2018. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

- Det er sjovt, når man prøver noget nyt – uanset om man selv har valgt det eller er blevet tvunget til det, lyder det fra DR's serieekspert Frederik Dirks Gottlieb, der dog håber, det snart igen vil være muligt at afholde shows og andre arrangementer, som vi er vant til.

- Jeg er spændt på at se, hvordan det kommer til at løbe af stablen. Og jeg er glad for, at jeg ikke er producent på det!

Showets ledende producent, Ian Stewart, har sagt til The Hollywood Reporter, at man allerede nu forbereder sig på, at langt fra alt kommer til at forløbe glat under det timelange show.

- Det kommer ikke til at forløbe gnidningsfrit fra start til slut. Det kommer simpelthen ikke til at ske. Og det er vi nødt til at omfavne.

Forud for uddelingen fører HBO-serierne 'Watchmen' og 'Succession' kapløbet om guldet med henholdsvis 11 og 10 nomineringer.

Nedenfor giver Frederik Dirks Gottlieb dig sit bud på, hvem der vinder i nogle af de største kategorier til Emmy-uddelingen.

Bedste komedieserie

'Schitt's Creek' kan inkassere otte Emmy-priser, hvis den vinder i alle de kategorier, den er nomineret i. (© POP tv/POP Press)

- Normalt plejer komediekategorien at være super stærk, men den er sgu lidt sløj i år. Der er en del af de her serier, der ikke er så kendte og populære i Europa.

- Det er fedt, at 'What We Do in the Shadows' er kommet med. Det er en fremragende og nyskabende serie. Men der er også nogle serier her, der er overvurderede: 'The Kominsky Method' og 'The Marvelous Mrs. Maisel' er fine, men på ingen måde revolutionerende.

- 'Schitt's Creek' er nok det bedste bud på en vinder, selv om jeg hellere så 'What We Do in the Shadows' eller 'Insecure' løbe med sejren.

Bedste dramaserie

Jeremy Strong spiller rollen som Kendall Roy i 'Succession', der er nomineret til i alt ti Emmy-priser ved dette års uddeling. (© HBO)

- I år er dramakategorien meget bedre end komediekategorien. Jeg kan ikke huske, hvornår de to kategorier har været så skævt fordelt i forhold til kvalitet. Dramaserierne er tiptop i år.

- Når det så er sagt, så ser jeg en meget klar favorit i 'Succession'. Det er en meget klassisk dramaserie med en familiesaga som omdrejningspunkt. Det er lidt en blanding af 'Arvingerne' og 'Dynasty'. Jeg var selv helt tosset med anden sæson. 'Ozark' er også et godt bud på en mulig vinder, men 'The Crown', der er en af mine personlige yndlingsserier, kunne også sagtens vinde.

- Det er et helt sindssygt skarpt felt i år.

Bedste miniserie

Don Johnson spiller rollen som politichef Judd Crawford i 'Watchmen'. (© HBO)

- Det er i virkeligheden denne her kategori, der rykker mest i de her år. Jeg forstår ikke, hvorfor der kun er fem nominerede og ikke otte, ligesom i komedie- og dramakategorierne.

- 'Watchmen' er simpelthen en af de bedste serier, der nogensinde er lavet. Det er nærmest kunst. Der er ingen tvivl om, at det både er favoritten og også den serie, der bør vinde kategorien. Men 'Unbelievable' er også en af de bedste miniserier i nyere tid. Den er så nyskabende i måden, den fortæller om voldtægt på, og samtidig gør det til en underholdende krimi. Det er en lille genistreg.

- 'Mrs. America' har de fleste bookmakere som en to'er til at vinde. Den er god, men det bliver meget amerikansk og opstyltet til min smag.

Bedste mandlige skuespiller (på tværs af kategorier)

Mark Ruffalo har været nomineret til tre Oscar-priser gennem sin karriere for sine roller i 'The Kids Are All Right', 'Foxcatcher' og 'Spotlight'. Han har endnu til gode at vinde én af de gyldne statuetter. (© HBO)

- Jeg kunne forestille mig, at Mark Ruffalo var en favorit i miniseriekategorien for 'I Know This Much Is True'. Og så ved jeg, at Eugene Levy fra 'Schitt's Creek' er favorit i komediekategorien, mens drama er delt med Jeremy Strong og Brian Cox, der begge er med i 'Succession'.

- Mark Ruffalo er nok det stærkeste mandlige kort overhovedet i år. Det er tit svært at hamle op med skuespillerne i miniserierne. De kan dedikere sig mere intenst til en rolle, end hvis det er en traditionel serie, der løber over lang tid. Det er også derfor, man tit ser de helt store navne i miniserierne.

Bedste kvindelige skuespiller (på tværs af kategorier)

Regina King spiller rollen som Angela Abar / Sister Night i HBO-serien 'Watchmen'. Hun vandt i 2019 en birolle-Oscar for sin medvirken i 'If Beale Street Could Talk'. (© HBO)

- Catherine O'Hara fra 'Schitt's Creek' er favorit i komediekategorien. Hun er bedst kendt som moren i 'Alene hjemme', og det ville være et fantastisk comeback, hvis hun får en Emmy 30 år efter den film.

- Hvis vi ser på dramakategorien, er Laura Linney fra 'Ozark' et stort navn. Hun var også et stort navn i 90'erne. Det er jo fantastisk, at nogle ældre kvinder faktisk er favoritter i de her kategorier. Olivia Colman og Jennifer Aniston er også nomineret i dramakategorien.

- Regina King er en klar favorit i miniseriekategorien for 'Watchmen'. Jeg ville blive decideret chokeret, hvis Cate Blanchett fra 'Mrs. America' vinder over hende, men hende må man bare aldrig regne for ude af løbet.

Nogle priser er allerede uddelt. Natten til søndag modtog den dansk-syriske 'The Cave' således en pris for bedste dokumentar.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter