'Hvad sker der, DR?': Ny serie om dansk rock får syngende lussing af anmeldere

DR2's nye dokumentarserie om dansk rock bliver beskyldt for at være for overfladisk. Programansvarlig medgiver, at titlen lover meget.

D-A-D-forsangeren Jesper Binzer er vært på 'DR2s store danske rockhistorie'. (Foto: Peter Refsgaard © DR)

"Hvad sker der, DR? Giv nu dansk rock den store tv-fortælling, den fortjener."

"Hvad fanden laver Zididada i fortællingen om dansk rock?"

"Man risikerer rent faktisk at blive dummere af at se 'DR2s store danske rockhistorie'."

Ovenstående overskrifter giver et ret klart billede på, hvad de danske tv-anmeldere mener om DR2's nye musiksatsning, 'DR2s store danske rockhistorie'.

De er – for at sige det mildt – overhovedet ikke begejstrede.

I 'DR2s store danske rockhistorie' springer DAD-forsangeren, Jesper Binzer, for første gang ud som vært, hvor han undersøger, hvordan dansk rock lyder netop nu, og hvad der har været med til at forme den.

Sangerinden MØ er en af de mange danske rockmusikere, som medvirker i 'DR2's store danske rockhistorie'. (Foto: Peter Refsgaard © DR)

Derfor har han været ude at besøge og interviewe et væld af store danske rocknavne, som blandt andre tæller TV-2, Kashmir, Iceage, Volbeat, Nephew, Steppeulvene, Jung, Sanne Salomonsen, The Raveonettes, Wili Jønsson, MØ, Michael Falch, Dizzy Mizz Lizzy og Zididada.

Optagelserne er blevet foretaget under coronanedlukningen og er blevet kogt ned til seks episoder af 30 minutters varighed.

'Amatøragtigt af DR'

Og det er slet ikke nok tid til at komme i dybden med den danske rockhistorie, mener Berlingskes anmelder.

- Desværre viser titlen 'DR2s store danske rockhistorie' sig at være falsk varedeklaration. Bevares, serien når vidt omkring på sine tre timer fordelt over seks korte afsnit. Men nogen stor dansk rockhistorie er det immervæk ikke. Dertil er den historiske overflyvning alt for overfladisk. Man vil for meget på for kort tid.

Politiken giver dokumentarserien to ud af seks hjerter, og det skyldes blandt andet, at titlen ikke holder, hvad den lover.

- Det lyder unægtelig flot. 'DR2s store danske rockhistorie'. Det lyder som et opslagsværk. Et overflødighedshorn! En gave fra Danmarks Radio til os, der elsker rockmusik.

- Det er det bare ikke. 'DR2s store danske rockhistorie' er mest af alt en rodebutik. En charmerende, men også frustrerende en af slagsen.

Hos Ekstra Bladet er anmelderen heller ikke begejstret, hvilket man allerede kan fornemme i overskriften 'Hovedløst: Amatøragtigt af DR'. Et af kritikpunkterne er, at dokumentarserien "farer vildt".

- Jesper Binzer når glimtvis bag facaden på Sanne Salomonsen, Søren Huss og Mø, der i øvrigt ikke har meget med rock at gøre. Inden samtalerne dog når at blive interessante for alvor, springer udsendelserne imidlertid videre til noget uforpligtende spas.

- Man tror, det er løgn. Det er det desværre ikke, skriver Ekstra Bladets anmelder.

Soundvenue går skridtet videre og skriver om dokumentarserien, at 'man risikerer rent faktisk at blive dummere af at se 'DR2s store danske rockhistorie'.

Det skyldes ifølge anmelderen blandt andet, at man ikke kommer ned under huden på de interviewede rockmusikere.

- Det hele bliver så overfladisk, at selv når samtalen falder på bands som Gasolin' og Steppeulvene, går man ikke derfra med viden om, hvorfor de er vigtige, skriver anmelderen.

Programansvarlig ærgrer sig over titlen

En, der har fulgt med i anmeldernes skriverier, er Ida Holten Ebbesen, som er programansvarlig for 'DR2s store danske rockhistorie'.

Hun er først og fremmest glad for, at dokumentarserien har fået så meget opmærksomhed, som den har fået. Både fra anmeldere og seere.

- Der er selvfølgelig kritikpunkter, men der er også ros, når jeg læser anmeldelserne og brugernes kommentarer, siger Ida Holten Ebbesen.

Når hun læser anmeldernes kritikpunkter, er der dog især en ting, som ærgrer hende som programansvarlig. Titlen.

- Det virker, som om at titlen har stået i vejen for oplevelsen hos flere anmeldere.

- Med den titel er vi måske kommet til at love noget andet, end vi kan holde, siger Ida Holten Ebbesen, der dog stadig er stolt over dokumentarserien:

- Vi har ønsket at lave en levende og moderne fortælling om ånden i dansk rock med en vært, som fremkalder både det menneskelige og musikalske hos de musikere, han møder. Det, synes jeg, vi er lykkes med.

Efter planen kommer der en sæson to af 'DR2s store danske rockhistorie', og her vil man muligvis kunne se, at nogle af anmeldernes kritikpunkter bliver taget til efterretning.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi kommer til at ændre på vores fortællemåde i sæson to, men vi kommer til at gøre temaerne i de enkelte afsnit endnu tydeligere, end de var i første sæson, siger Ida Holten Ebbesen.

FacebookTwitter